Други

Животните на доц. Лазаров участват и в международни реклами

  21.11.2021 17:43             
Животните на доц. Лазаров участват и в международни реклами

Кирил Ефремов се уплаши от скорпион, а гъсокът от рекламния клип за бира има нова роля

Доц. д-р Стоян Лазаров не смогва да осигурява животни за участие в реклами, клипове и филмови продукции, някои от които се въртят по европейските тв и киноекрани. Едновременно с това колоритният панагюрец не загърбва кариерата си на научен специалист в Националния институт по зоология към БАН. Арахнологът, който е кръстил 14 вида паяци, включително на съпругата си Александра, а неговото име носят паякът Harpactea Lazarovi  и новоткритият вид охлюв Vestia Lazarovi, преди часове дирижира следобедно-среднощни снимки в Родопите.

Главни герои на снимачната площадка бяха домашните му вълци Черок и Сиукс,

които скоро ще видим в музикален клип, а асистент на терен бе синът му Петко. „Това е десето участие на звездното ми момче Черок за тази година, а годината още не е свършила. Сиукс също се държи като истински актьор – участва и в нощните снимки. След като всичко приключи, екипът ни изпрати с бурни ръкопляскания и овации от снимачната площадка. Клипът ще излезе до Коледа и за читателите на „Знаме” ще издам, че е на Михаела Маринова. Със сигурност ще се харесат и клипът, и песента”, със задоволство коментира пред наш репортер доц. д-р Лазаров.

Непосредствено преди снимките той бил интервюиран от актьора Кирил Ефремов в Националния природонаучен музей.

Големия Близнак от „Под прикритие” в сериала може да е корав

и безстрашен, но тук показал, че изпитва боязън към някои от животинките.

„Темата на интервюто бе „Животните в киното” и естествено участваха осем вида животни - Черок, Зайка, птицеяд, скорпион, змии, плъхове и хлебарки… Моят добър приятел от снимачните площадки Кирил се дърпаше от допира на змията и варана, но най-много се уплаши от скорпиона”, смее се Стоян. Забавлявал се заедно с асистентите си в рекламите, които снимали напоследък. Изключително добър дебют направила британската котка Жасмин, избрана измежду много други котки заради прекрасните й сини очи, а втора роля направила на котката Сиси, която вече се снимала в бг сериала „Татковци”. Цирковата й кариера от цирк „Колозеум” явно ще премине във филмова… Заключението на екипа беше: „Котката слуша повече от актьорите!”, с усмивка пояснява Стоян.

Звездата-гъсок на рекламата за бира,

възхваляваща живота по Жатецки, отново се снимал и показал азвидни артистични заложби - в чужда реклама и този път там дели мегдан и слава с малко пиле порода Копринка. Запомнящо се участие на животни-актьори ще очакваме наскоро на екран в друга реклама – с четирите семейни чешки вълци и едно женско бебе хъски. „Черок е в главната роля на алфа вълк, а глутницата играят Скит, Сиукс и Диа! В ролята на малкото вълче е малкият бонбон хъски Давина”, казва панагюрският учен и „анимал хендлър”. Разбира се, с толкова много животни нямало как да се оправи сам и на терен му помагала съпругата Александра Лазарова.

Много голяма група животни се събрала и за

клип, който досега не е правен в България, а надали и в Европа

Стоян събрал осем черни животни в музикално видео. Андалусиецът кон Триумф, кучето Лъки, котката Кала, прасето Веба Веба, скорпион, африкански черен смок, черен уникален петел от породата Аям Кемани и невероятният стар домашен любимец и актьор на Стоян - враната Гаргамел.

Събеседникът ни признава, че това било страхотно трудно, но и сладко удовлетворение, благодарение на куп помощници. Горд е, че наскоро за пръв път в България с негово участие били снимани кучета от аристократичната порода Папиони.

Овчарското куче Куки от Дорково ще гледаме в реклама по Коледа

Куки ще е звезда в новогодишна реклама. Мъжкар е и заедно с другите дорковски овчарки Ади и Караман са много добре обучени. Собственост са на мои приятели, с които се запознахме покрай снимането. Куки изкара тренировъчен лагер за участието му в сложна сцена в тази реклама”, обяснява доц. д-р Лазаров. Между рекламите той снима животни-актьори със свои студенти от НАТФИЗ, или е лектор като представител на Националния природонаучен музей на тема “ Животни-актьори” в парк театър Борисова градина (защото „няма по-хубаво нещо от това да видиш щастливи детски очи”, както казва Стоян), където с неговите приятели Пламена и Анани зарадвали малчуганите с шоу на кучето Джаки, грабливите птици Хари, Оса и бързия сокол скитник. Или работи в научното поприще… Всекидневието му е динамично и интересно, но той е благодарен на Александра, Петко, Йови и Крум – неговото семейство, което му помага през тези години в снимачния процес. Всеки ден е „луд снимачен ден”, понякога с три участия - Йови и Александра с питона Гошо в бг сериал, Стоян, Петко  и Черок някъде в гори тилилейски, а Божо с 15 кокошки, 3 петела и чувал хлебарки във „Фермата”, където всичко интересно тепърва предстои…  Почти като в снимките с актьорите, които не могат да говорят.

Ангел АНАТОЛИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601 В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН, 0897 63 70 10

ДАВАМ СТАЯ ПОД НАЕМ 034 48 58 01
Всички