Понеделник, 21 Фев 2022
 
Други

NICKA шашнала екипа си с три песни за три дни

  18.11.2021 10:23             
NICKA шашнала екипа си с три песни за три дни

Първото парче на любимката на публиката от „Гласът на България” завладя радио и тв ефира

Преди броени дни в радио и тв ефира се завъртя дебютната песен Upset на Nicka – родената в Пазарджик Надежда Александрова, която стигна финала на “Гласът на България” през 2019 година. Възпитаничката на ЕГ „Бертолт Брехт” тогава довери пред „Знаме”, че иска да се занимава с музика и днес, вече завършила средното си образование, мечтата й се сбъдва. Макар и на 18 години, Nicka се е справила напълно професионално с музиката и текста, които са изцяло нейно дело, а и демонстрира завидни актьорски умения. Казва, че в творчеството си съчетава любимата звучност и емоционалност на музиката от миналия век с различния поглед и визия на новото поколение, което все по-смело заявява позицията си. Доказателството - лириката в Upset е ярка и провокативна. Аранжиментът на парчето е дело на Денис Попстоев, а

впечатляващият видеоклип

е продукт на съвместната работа на лейбъла Yan Brothers с Buddubbaz Tape Company.

„Снимките на видеото на “Upset” бяха изключително динамични. За един ден трябваше да се сменят три локации в София, a четвъртата последна беше в Перник”, разказва пред „Знаме” Елена Коларова, мениджър на нашето момиче. „NICKA се справи като истински професионалист и въпреки, че ѝ бе първо видео, тя много умело успя да изведе образа си пред камера, спрямо режисьорските наставления.

Един от най-трудните за заснемане кадри беше този в тоалетната,

тъй като NICKA трябваше да пее, докато върху нея се излива нон-стоп вода. Оказа се, че няма топла вода и трябваше да продължим снимките със студена вода. В тази ситуация NICKA отново прояви изключителен професионализъм и изигра сцената по-добре дори от очакваното”.

Колко време отне записът на песента, питаме я, а отговорът на Елена силно ни изненадва.

„Обичаме да поставяме предизвикателства на артистите, с които работим и Upset e резултат от едно такова.

Поставихме задача на NICKA да напише песен в рамките на три дни

За толкова кратко време тя не просто успя да напише песен, а ни представи цели три! Още при първо слушане бяхме сигурни, че тези песни със сигурност ще бъдат издадени. Първата от тях е Upset, а другите две ще може да чуете много скоро. Дебютният й сингъл е дело на съвместната й работа с Денис Попстоев, който е и неин студиен музикален продуцент и се грижи за цялостното звучене и аранжиментите на песните й”, допълва Елена.

Освен по CITY, Upset може да бъде чута и видяна в почти всички български музикални телевизии и радиа. Може да я намерите и в музикалните платформи - Spotify, Apple music, Amazon Music, Tidal и др. В Youtube пък се върти видеоклипът към песента.

„Реакциите към песента са основно положителни. Много от родните звезди споделиха парчето и коментираха в социалните мрежи, че песента е “сериозна заявка за налагане на българската музикална сцена”, “съвременно и ново съчетание на музика и глас” , “различно от масовото”.

Разбира се, Upset събра и няколко провокативни реакции,

но това е напълно нормално. Целта на NICKA e не да говори за общоприети теми, а да показва нещата от живота в истинската им светлина, дори и да е от гледната точка на “лошия герой”.

Какво да очакваме от финалистката на „Гласът на България”, която преди две години премина през девет солови изпълнения и пет дуета, и въпреки това момичето, което от 5-годишно свири на пиано при Люся Тенева в читалище „Христо Ботев-1897”, призна, че сценичната треска й идва малко вповече? „За момента на NICKA й предстои много студийна работа. Тя не спира да твори и пише нови песни”, казва Елена. „Очаквайте в най-близко бъдеще и втори сингъл.”

Тодор ГРОЗДЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички