Избори 2021

Областният управител се срещна със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори

  09.11.2021 17:32             
Областният управител се срещна със секретарите на общини във връзка с предстоящите избори

Работна среща във връзка с организацията на приемане и проверяване от РИК на протоколите на СИК от произведения избор за президент и вицепрезидент и народни представители в 13-ти МИР Пазарджик, проведе днес областният управител Иван Васев. В срещата участваха секретарите на общински администрации, които са пряко ангажирани с изборния процес по места, председателят и секретарят на РИК Пазарджик – Йордан Кожухаров и Васвие Мехмедова, представители на ОДМВР, РЗИ, РУО Пазарджик и „Информационно обслужване“ АД.

По време на срещата беше обсъден логистичният план за транспортиране на устройствата за машинно гласуване на територията на областта. Разработеният график за доставката на устройствата е съгласуван с МВР, Общините и РИК. Във всички РСПБЗН в област Пазарджик са налични агрегати, които могат да осигурят аварийно захранване на консуматорите, свързани с изборния процес при прекъсване на електрозахранването.

В изборната нощ отново екип на областна администрация Пазарджик ще координира придвижването на СИК по общини до областния център. По реда на пристигане общините ще получават талони с уникална номерация за последователността на приемане на СИК от всяка община в РИК. От страна на РИК е създадена организация за приемането на протоколите на СИК на два потока – един само за община Пазарджик и един за всички останали 11 общини.  Целта е да не се допусне струпване на членове на СИК пред сградата на община Пазарджик, да се оптимизира работата на РИК и да се спазят всички въведени противоепидемични мерки от МЗ.

Продължава разпределението на изборни книжа и материали от страна на областна администрация на общините.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ – ЦЕНТЪР. 0877 122 337
Всички