Спорт

Над 90 деца и младежи показаха страхотни спортни умения в Пазарджик

  05.11.2021 14:08             
Над 90 деца и младежи показаха страхотни спортни умения в Пазарджик

Над 90 деца и младежи в риск, от 8 социални институции, демонстрираха сериозни спортни умения в „Зона на здравето“ в Пазарджик. Това бе зонален турнир, организиран от Българска спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) с председател Анатоли Илиев и „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ с председател Ренета Камберова.

Първото предизвикателство за децата и младежите бе лекоатлетически крос на стадиона. След това настъпиха зрелищните битки на футболния терен. До финала достигнаха Ракитово и гостите от София – Конкордия, като победата бе за момчетата от Ракитово.

След това възпитаниците на различните социални институции показаха умения в тениса на маса и баскетбола, където се включиха с огромен ентусиазъм.

За всички деца имаше подарък тениска, а призьорите в различните спортове получиха медали и купи. Имаше и отборно класиране на база представянето на отборите във всички спортове. Така крайни победители станаха възпитаниците на Ракитово, следвани от Пазарджик и Лесичово. Те бяха наградени от председателя на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ Ренета Камберова.

В Пазарджик бе и главният секретар на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск и основен двигател в организацията Стефан Йорданов, който отбеляза ефекта от провеждането на тези събития.

„Благодаря на община Пазарджик в лицето на кмета Тодор Попов, както и на Ренета Камберова, която начело на „Младежки спортен клуб Пазарджик спортува“ е съорганизатор на това мероприятие. Тук не търсим високи спортни резултати, а социалния ефект. Децата и младежите от тези домове или центрове имат нужда от подобни изяви, за да не останат затворени само в своя дом или център. За тях това е начин да се покажат, а между тях виждате, че има и доста талантливи спортисти“, коментира Стефан Йорданов.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички