Пазарджик

Ето какви документи изискаха от Общината проверяващите, кметът Попов: Всичко това е публично достъпна информация!

  01.11.2021 14:07             
Ето какви документи изискаха от Общината проверяващите, кметът Попов: Всичко това е публично достъпна информация!

ПАЗАРДЖИК. По време на днешния брифинг кметът Тодор Попов показа и документите, изискани от проверяващите (проверката продължава и в момента, а от местната администрация копират нужната информация на проверяващите), атакували общината при съвместна акция на МВР, ДАНС и МВР в Община Пазарджик. Тя касае конкретни договори с фирми за изпълнението на ремонтни дейности, като асфалтиране, обновяване на спортни съоръжения и фотоволтаичния парк в Априлци на "Риал стейт" (както и това дали са възлагани обществени поръчки на фирми на Славчо Върбаков). На основание на чл. 4 от Закона за МВР от ГД "Национална полиция" се иска незабавна справка и за набирателната сметка на Общината за приходите от твърди битови отпадъци от 2016 г. до момента .

Сред изисканите документа са заверени копия на годишния бюджет на общината за 2020 и 2021 година, отчетите за изпълнението им и годишните финансови отчети за 2020 г. Освен това одитни доклади на АДФИ за извършени проверки през 2020-а и евентуално през 2021 г., ако има съставени такива.

Искат се и заверени копия на отчетите на Общинския съвет, с които са приети годишните бюджети за 2020-а и 2021 г., заверено копие от Наредбата за условията и реда за съставяне на тригодишната бюджетна прогноза за местните дейности за съставяне, приемане и изпълнение на общинския бюджет на Община Пазарджик, както и заверени копия на всички актове на Общинския съвет, с които са приети промени, актуализации на бюджета на общината.

Сред изисканите документи са и заверени копия на всички документи във връзка с полученото дарение от 700 000 лева от фирма „Интръст“ на Делян Пеевски от 2020 г.

Иска се заверена справка за преведените суми за кметства на населените места в общината, както и основанията за това и да се приложат приходно-разходни документи, за периода от  1 март 2020 г. до настоящия момент.

Последното искане е да бъдат предоставени номерата на всички банкови сметки на Община Пазарджик от 2020 до момента.

"Това са актове, които ние задължително качваме на нашия сайт", заяви кметът Попов. "Освен това на тримесечие изпращаме отчетите на Министерството на финансите и това е публична информация, която може да се види от всички. Голяма част от документацията я има и на сайтовете на АДФИ, и на Сметната палата, а отделно нас, общините, ни проверяват и изпълнителна агенция ОСЕС, и ОЛАФ - европейските институции, които проверяват европейското финансиране. Що се отнася до исканата информация за банковите сметки - това ми се вижда меко казано смешно. Банковите сметки те ги знаят много добре, откакто Общината съществува… Всичко това е публична информация. И за това идват 31 човека да се снимаме накрая“, заяви не без сарказъм градоначалникът. И отново добави, че това е поръчка, но не се ангажира да посочи кой стои зад нея.

 "Ние, българските общини, да не сме някакви бандитски организации? Слава Богу, ние сме остров на спокойствието и стабилността, щото държавата ни иначе щеше да иде на кино... В заключение ще кажа, че „всички в България сме от село, ама на някои много им личи“. 

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички