Спорт

Фокера: Дубълът на Хебър е удар в десетката!

  30.10.2021 10:32             
Фокера: Дубълът на Хебър е удар в десетката!

Вторият тим на „зелените” прекъсна с гръм и трясък черната си серия

ПАЗАРДЖИК. Дубълът на Хебър е удар в десетката, това е нещо страхотно, емоционално заяви Спас Гигов-Фокера след победата на водения от него "Хебър II". Тя дойде след пет поредни загуби и донесе радост в съблекалнята на „зелените” след като момчетата на Гигов успяха да победят негостоприемния „Пирин” (Гоце Делчев) с 0:1. Победният гол за пазарджиклии в отложения от 13-тия кръг на Югозападната трета лига вкара Ангел Генчев от дузпа. Той се разписа в 61-та минута, а секунди по-рано Дани Кадьов бе спънат в наказателното поле на домакините. И двата тима имаха своите ситуации за попадение преди и след дузпата. Съдията даде повече наказателни удари в нашето поле, а след отсъденото 6-минутно продължение играта продължи цели 9 минути. Друг гол обаче така и не падна и трите точки от мача заминаха в посока Пазарджик.

"Радостен съм, че най-накрая усилията на момчетата бяха възнаградени с тази хубава победа. Факт е, че макар да имаме три победи и три равенства досега, в нито един от останалите мачове не бяхме надиграни. И късметът не бе на наша страна, но и младостта на отбора ни си каза думата. Все пак повечето момчета са 2003-2004 набор, а родените през 2002-а са едва четирима. Сега всички се бориха като лъвове за победата. Така с много битка, борба и себераздаване успяхме да се върнем на пътя на успеха. До почивката мачът бе равностоен и без много положения за двата тима, но през втората част играта бе по-интригуваща. След гола затворихме успешно пространствата пред нашата врата и макар че съдията даде много фалове", коментира след мача в Гоце Делчев наставникът на „Хебър II” Спас Гигов пред „Знаме”.

В двубоя наред с младоците за трети пореден път не се появи треньорът на набор 2008 – бившият национал Йордан Минев, който се възстановява след заболяване. Помощник-треньорът на тима Мартин Сечков също отсъстваше по здравословни причини – в момента се бори с коронавирус.  Радостта на футболистите в съблекалнята бе споделена и от треньора на вратарите – бившият младежки национал Славчо Тошев.

Още тази събота е следващият сериозен тест за Гигов и компания. Тогава хебърци ще имат визита на втория в подреждането ФК Кюстендил. Двубоят е от 16.00 часа на стадион "Осогово".

„Тази победа бе нужна за самочувствието на момчетата. Бъдете сигурни, че през втория сезон ще сме по-добри. На скептиците искам да кажа, че създаването на дублиращ отбор на „Хебър” е удар в десетката и дойде в правилния момент. Нещо страхотно. Много деца вдигнаха нивото си и мисля, че догодина ще качим някой от тях в първия отбор. В отбора ни има 4-5 човека, родени през 2003-а година, които са основни футболисти и играят по 90 минути на терена. Младите футболисти искат точно това – да има къде да се обиграват и за тях това е най-доброто решение”, категоричен е Фокера.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички