Пазарджик Спорт

Над 200 деца от общината изминаха вкупом 3000 крачки (снимки)

  27.10.2021 18:11             
Над 200 деца от общината изминаха вкупом 3000 крачки (снимки)

ПАЗАРДЖИК. Над 200 деца от училищата в общината направиха днес заедно обиколка на Острова, за да се включат в „Предизвикателството 3000 крачки всички заедно”.

Организатори на проявата са Община Пазарджик и сдружение „Пазадржик спортува”, а партньори на проявата са Lacrima и Frezco, които бяха приготвили специални щандове с лакомства за участниците. За всички имаше и специални фланелки.

Животът е движение, а движението е живот. Около тази максима се обединиха участниците. Инициативата нямаше състезателен характер, но и малки, и големи, демонстрираха хъс, наред с веселото настроение.

Най-малките бяха на 5 години, но те не само са най-красивите, а и най-игривите, както увериха репортер на „Знаме” госпожите и малчуганите от четвърта група „Мики Маус” при детска градина „Юрий Гагарин”.

Че обичат спорта и предизвикателството не ги плаши, заявиха децата от начално училище „Кирил и Методий” в Черногорово. И допълниха, че макар и по къси ръкави, никак не им е студено. На въпроса защо, незабавно последва групов отговор по войнишки: „Спортът е ред и дисциплина!”

Учителят Васил Томов от гимназия "Иван Аксаков" също даваше отсечени напътствия на своите възпитаници, а те загряваха за ходенето. "Децата нямаха търпение да дойдат. Всички са активни спортисти и са доволни, че има такова мероприятие в Пазарджик.. В групата имаме представители от всички класове и паралелки", поясни г-н Томов, който също е бивш спортист.

Преди старта председателят на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова поздрави участниците.

„Да спортуваме не означава задължително да правим коремни преси, да ходим на тренировки и състезания. Това да се движим е много по-важно и вие днес сте пример за всички ваши съученици и приятели как движението е здраве”, каза олимпийската медалистка в художествената гимнастика от Рио де Жанейро. И даде старт на „Предизвикателството 3000 крачки”, като поведе колоната.

Обиколката на Острова премина в шеги, закачки, а много участници усърдно мериха крачките си с приложенията на мобилните телефони.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички