Четвъртък, 27 Яну 2022
 
Спорт

Пазарджик спечели Световната купа по мажоретен спорт!

  27.10.2021 12:23             
Пазарджик спечели Световната купа по мажоретен спорт!

ЗАДАР. Мажоретен състав „Мистерия“ спечели Световната купа по мажоретен спорт, която се проведе на 24.10.2021 г. в град Задар, Хърватия. В голявото състезание участваха 34 отбора от 10 държави. Мажоретен състав „Мистерия“ с треньор Вергиния Нешева участва в трите възрастови групи кадетки, джуниорки и сеньорки с 34 деца. Mомичета от "Мистерия" успяха да се преборят с изключително тежката задача да покорят Световната купа по мажоретен спорт в град Задар, Хърватия. След дългия и изморителен ден, прекаран в залата, те успяха да превъзмогнат стреса и притеснението и играха като истински шампиони. Това беше първото им голямо състезание от 2 години насам и те се представиха повече от прекрасно! 

Три златни медала, един бронзов и още две призови места спечелиха златните момичета от мажоретен състав 'Мистерия' към Общински детски комплекс -  Пазарджик на Световната купа в Задар. Ето какво каза едно от момичетата Нели Божкова след състезанието: „В такива моменти като вчерашния, разбираме, че всички жертви и лишения наистина са си заслужавали. Благодарим на господин Тодор Попов, Кмет на община Пазарджик, за разбирането и моралната и финансова подкрепа, която винаги е засвидетелствал към нас! Огромни благодарности към всички родители, ръководството на ОДК в лицето на г-жа Спасова и г-жа Андонова и, разбира се, на г-жа Нешева за търпението, вярата и упоритостта, с които успяват да творят чудеса. Усмивки, сълзи, радостни викове, взрив от емоции, това са думите, които може би, най- точно описват вчерашния ден.“

'Удивителни!' - това бе оценката на президентът на международната федерация по мажоретен спорт (MWF) госпожа Желка Банович след приключване на състезателния ден късно вечерта на 24.10.2021 г.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички