Крими

Окончателно: 18 години затвор за Белята за убийството след скандал с музика

  25.10.2021 15:04             
Окончателно: 18 години затвор за Белята за убийството след скандал с музика

СОФИЯ-ПАЗАРДЖИК. На 18 години затвор окончателно бе осъден Иван Николов-Белята от Пазарджик за убийството на 31-годишния Николай Шкодров през пролетта на 2020-а година в апартамент на ул. "Болнична". Той е приведен в затвора след като Върховният касационен съд остави в сила решението на Пловдивския апелативен съд, с което бе потвърдена 18-годишната, постановена от Пазарджишкия окръжен съд.

Николов е на 53 години. Той е осъждан девет пъти, включително и за изнасилване. Сега е признат за виновен в това, че на 04. 04. 2020 г. в Пазарджик умишлено е умъртвил Шкодров. Белята е осъден да заплати по 150 000 лева на майката и на жената на пострадалия като обезщетение за неимуществени вреди.

Убиецът и жертвата му били приятели от години и често употребявали алкохол заедно, като в тези случаи Белята ставал заядлив и агресивен. На една от организираните срещи подсъдимият нанесъл побой на Николай, като му избил горните предни зъби. Това не попречило на двамата отново да се срещат. В нетрезво състояние Николов нанесъл побой и на приятелката си. На 04. 04. 2020 г. подсъдимият поканил Николай в дома си на петия етаж на ул. „Болнична” 36, а последният взел със себе си бутилка с ракия. Двамата изпили голямо количество алкохол. Вечерта към тях се присъединили приятелките им, имало и други хора. След 22,00 часа подсъдимият поискал да бъде увеличена музиката, която слушали, но било вече доста късно и Николай отказал, за да не дойде полиция. Малко след това Иван се ядосал, че музиката не се увеличава, станал от мястото си, посегнал внезапно към ножа, който извадил бързо под масата. Както бил изправен, замахнал и първоначално причинил порезна рана в лявата част на шията на пострадалия, а след това и директен удар в гърдите му. Свидетел на убийството се обадил на тел. 112 и след малко на мястото пристигнали коли на Бърза помощ и полицията. Лекарите само констатирали смъртта на Шкодров.

Колкото и да бил пиян, след кървавата саморазправа убиецът се опитал да прикрие следите - изтрил кръвта и закътал ножа в една от стаите. По късно там го намерили криминалистите.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички