Крими

Окончателно: 25 години затвор за убийството на бебе

  22.10.2021 15:06             
Окончателно: 25 години затвор за убийството на бебе

Върховният касационен съд (ВКС) остави в сила решение на Пловдивския апелативен съд, с което С. Й. е осъден за убийство на 11- месечно бебе. Тъй като подсъдимият е признал вината си и на първа инстанция делото е гледано по реда на съкратено съдебно следствие, наложеното му наказанието „доживотен затвор“ е заменено с лишаване от свобода от 25 години.
Апелативният съд е изпълнил задълженията си и е проверил законосъобразността на проведената съкратена процедура при разглеждането на делото от Пазарджишкия окръжен съд, който действително не е имал основание да откаже провеждането на съкратено следствие, се казва в мотивите на Върховния касационен съд.
Подсъдимият С. Й. е признат за виновен от Пазарджишкия окръжен съд за това, че на 23 ноември 2017 г. в Пазарджик е умъртвил бебето на приятелката си, докато тя била на работа. Доказано е, че в продължение на няколко дни подсъдимият многократно е удрял и хапал момченцето, когато майката го оставяла на грижите му и отивала да проституира. На 23 ноември детето не спирало да плаче. За това С. Й. го дръпнал силно за ръката, то паднало на пода и ударило главата си в задния ръб на спалнята, но не млъкнало. Той отново го дръпнал, при което то паднало и отново ударило главата си отзад, но не престанало да плаче. Затова той го ударил пет - шест пъти с юмруци по главата, коремчето и цялото тяло. То поплакало малко и заспало. Започнало да диша тежко и затова подсъдимият звъннал по телефона на майката да се прибира. Закарали бебето в болница, но то вече било мъртво.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно и е влязло в сила.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета

Какво ще празнувате на 14 февруари?


Резултати
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички