Регионът

Общината отвори врати за стрелчанските ученици

  13.10.2021 10:44             
Общината отвори врати за стрелчанските ученици

СТРЕЛЧА. Общината отвори врати за стрелчанските ученици на 12 октомври в годината на официалното признаване на тази дата за Ден на общината и местното самоуправление от Министерски съвет. Общинската администрация съвместно с ръководството и преподавателите на СУ „Св. св. Кирил и Методий” организира „Ден на отворените врати и младежкото самоуправление”. Възпитаниците на гимназията  „управляваха и решаваха” проблеми от местно значение под знака на празничното настроение, но и със съзнанието за отговорност.

При предварително проведени избори в училището учениците  излъчиха кмет и Общински съвет, които на 12 октомври се включиха в работата на местната власт. За кмет бе избрана Виктория Карапенчева която назначи за свой заместник  Иван Ганчев и за секретар на общината Рада Сертова. Избраните младежки общински съветници, които обсъждаха и гласуваха актуални проблеми от ежедневието на общината бяха Цвети Христева, Кристияна Данчева, Мариела Спасова, Ники Илиев, Цветан Бойчев, Атанас Вангелов, Стойка Панова, Петя Петкова, Константин Койчев, Кръстьо Загорски и Сесил Дринова. За председател на първото свое заседание те избраха Кристиана Данчева.

На официална среща с кмета – инж. Георги Павлов и председателя на Общинския съвет  Иванка Илиева младите общинари се запознаха с историята на местното самоуправление,  с работата на Общинската администрация и Общинския съвет и  приеха от кмета -  инж. Георги Павлов символите на общината- кметската огърлица и ключ, които им дадоха правото в този ден да работят като общинари.

 През целия ден  младите общински съветници подготвяха заседание на младежкия парламент, което се състоя от 17.00 часа в присъствието на настоящата власт в лицето на общинското ръководство и  Общинския съвет, бивши кметове и председатели на ОбС, общински служители и преподаватели от СУ „Св. св. Кирил и Методий”.

В приветственото си слово кметът на общината подчерта значимостта на днешния празник, в който среща си дават миналото, настоящето и бъдещето на Община Стрелча.

Председателят на Общинския съвет Иванка Илиева благодари за работата на всички общинари и изрази увереност, че единодействието межди администрация и съветници ще продължи и занапред.

Ганчо Грозев – директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий” и три мандата председател на Общинския съвет, изрази благодарността си работата на местната власт – сегашна и минала, в сферата на образованието и пожела на младите хора след години отново да ги видим в днешните роли.

През деня цветя в знак на признателност  бяха поднесени пред паметника на Мильо Тодоров Балтов – един от първите следосвобожденски кметове на Община Стрелча, а дъждовното време не попречи на това отдаване на почит и признателност.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички