Четвъртък, 09 Дек 2021
 
Други

Национални награди за Димитър Френски и вокална група “Шаранков“

  06.10.2021 13:28             
Национални награди за Димитър Френски и вокална група “Шаранков“

САМОКОВ. С три награди се върнаха от Деветия национален фестивал на старата градска и шлагерна песен наши изпълнители. Певецът Димитър Френски, известен и като българския Том Джоунс, спечели първо място за авторска песен с хита „За тебе, Вили“, както и втора награда в раздел „Изпълнение“ с неостаряващия евъргрийн „Дилайла“, но този път – изпят на български. „За тебе, Вили“ е с текст на ракитовската поетеса Христина Димова, музиката е на Димитър Френски, а аранжимента - на Серафим Попниколов.

Вокална група „Георги Шаранков“ спечели първа награда в раздела „За най-добро изпълнение в съпровод на синбек“. На фестивала в Самоков съгражданите ни изпяха три песни – „Магия на любовта“, „Люляк“ и авторската „Младост“ по текст на Игнатка Николова и музика на неотдавна отишлия си Стефан Стефанов и в чиято памет бе изпята на сцената.

„Не очаквах да спечеля две награди. Това ме зарадва и изненада, но най-доволен съм от реакцията на публиката. След всички тези години, в които пеех „Дилайла“ на английски, сега поех предизвикателството и с българския текст на Мария Нонева-Мичона този неостаряващ хит стигна до още повече сърца“, сподели пред „Знаме“ Димитър Френски. И допълни, че пандемията само го амбицира да продължава с авторските проекти.

(Зн)


Свързани