Понеделник, 29 Nov 2021
 
Регионът

Страт на есенното почистване на община Стрелча

  01.10.2021 17:18             
Страт на есенното почистване на община Стрелча

С акцията на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в първия ден на месец октомври  бе даден старт на кампанията за есенно почистване на община Стрелча.

Ръководството на училището, учители, ученици и непедагогически персонал се включиха активно в обявената от Общината инициатива.
В градинките на гимназията бяха засадени около 150 теменужки, осигурени от кмета на общината, както и други видове цветя, дарени от учителите. Целият училищен двор и района около него бе почистен от учениците от 5 до 11 клас, а зрелостниците от 12 клас се погрижиха за гроба и място за поклонение на патрона на училището и пръв негов директор - поета Богдан Овесянин.
Есенната кампания за почистване на общината ще продължи до 10 октомври. Всички, за които чиста и красива Стрелча е кауза, могат да се включват в акцията за почистване на районите на туристическите пътеки  от местност „Динчов камък” до местност „Ненчовец” към вр. Вълк и черните пътища към с. Кръстевич и местност „Пионерски лагер”  на 2 и 3 октомври 2021 г. от 10.00 часа. Сборният пункт ще е т.нар. „Базов лагер” в местността „Динчов камък”.
(Зн)


Свързани