Четвъртък, 24 Фев 2022
 
Крими

Полицейският бюлетин на 1 октомври 2021 г.

  01.10.2021 11:42             
Полицейският бюлетин на 1 октомври 2021 г.

Двама са задържани заради притежание на наркотици в Панагюрище. Това е станало по време на акция на криминалисти от полицейското управление в средногорския град по противодействие на притежанието и разпространението на дрога.  В апартамент обитаван от31-годишен панагюрец органите на реда открили един стрък канабис с обща маса от 780 грама и около 3.6 грама изсушена марихуана. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста. Спрямо него се води досъдебно производство. На една от улиците в Панагюрище автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от 38-годишна жена от същия град. Тя била тествана с дрегер, като пробата и за употреба на наркотици се оказала положителна. При извършените проверки на шофьорката и на жилището, което обитава полицаите открили общо близо 7 грама бяло прахообразно вещество. След направения полеви наркотест пробите се оказали положителни за амфетамин. Наркотикът е иззет, а по случая е образувано досъдебно производство.

Солидно количество акцизни стоки са иззели при акция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик. Екипи от сектора проверили търговски обект в Пазарджик, стопанисван от частна фирма с управител 57-годишен пазарджиклия. Вътре органите на реда открили 14 пластмасови бутилки с алкохол без бандерол. В жилището на собственика били установени още 931 литра с алкохол в туби от по 10 литра и 6740 къса с цигари без български акцизен бандерол. В помещение използвано за съхраняване на дърва са намерени и 110 литра дизелово гориво без документи за произход. Алкохолът и цигарите са иззети от служители на сектора, а горивото е предадено на митнически инспектори за административно отношение. На мястото е извършен оглед, образувано е досъдебно производство. Мъжът не е задържан заради здравословни проблеми.

Три случая на незаконно добити дърва разследват полицаите от управленията в Панагюрище и Велинград.  В РУ-Панагюрище бил получен сигнал от горски стражар, че 35-годишен жител на село Попинци е отсякъл и извозил три кубически метра дърва за огрев от местност рай селото. Тази нощ на улица във Велинград автопатрул спрял за проверка микробус „Ситроен“ . Оказало се, че 22-годишният водач от курорта транспортира 5 куб.метра иглолистни дърва за огрев. Те не били маркирани, а мъжът не представил пред униформените редовно писмено позволително.

При проверка на друг микробус на пътя Юндола-Якоруда, управляван от 34-годишен мъж –жител на разложкото село Бачево полицаите открили около 0.8 кубика немаркирани дърва за огрев. И по трите случая са образувани досъдебни производства, а транспортните средства и дървата са иззети.

Четирима водачи са задържани от полицаите в региона.  При проверки в Пазарджик и Велинград униформените засекли 27-годишен жител на областния град и 39-годишен велинградчанин. Те били зад волана на автомобилите си под въздействието на наркотични вещества. 52-годишен жител на село Звъничево и 58-годишен от беловското село Габровица пък шофирали съответно с 2.35 и 2.19 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.  Спрямо всички шофьори се водят бързи производства.  

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик                                                 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички