Регионът

Благотворителен футболен турнир в „Биовет“ АД събра 3000 лв. за „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ в Пещера

  29.09.2021 16:56             
Благотворителен футболен турнир в „Биовет“ АД събра 3000 лв. за „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ в  Пещера

Сумата от 3000 лв. за „Дневен център на деца и младежи с увреждания“ в  Пещера бе събрана от служителите на „Биовет“ АД по време на ведомствен благотворителен футболен турнир, който се състоя през почивните дни, съобщиха организаторите и инициатори на събитието – Стоян Антонов, Васил Радев и Михаил Аргиров.

Състезанието се е състояло при пълно спазване на противоепидемичните изисквания, а за публиката са били осигурени предпазни маски и дезинфектанти, въпреки че е спазвана нужната дистанция.

Арена на спортната изява стана площадката за минифутбол в ОУ “П.Р.Славейков“, която е създадена с помощта на предприятието. Всяко от полувремената е било по петнадесет минути, а съдии на срещите е бяха Георги Харизанов от ФК „Свобода 2011“ – Пещера и Васил Тилев, служител от „Биовет“, разказаха организаторите.

В състезанието взеха участие шест отбора, с общо над шестдесет състезатели. Турнирът беше много оспорван, а победител в него стана отборът на ОПК 8, втори се класира тимът на ОПК 4, а призовото трето място бе спечелено от отбор „Администрация“, каза Стоян Антонов. „Четвърти са ГЛС, а на пето и шесто място съответно – ОПК 1 и ДИК 1.“

Амбицията на организаторите е, турнирът да стане ежегоден, като в него могат да се включат и отбори на други пещерски фирми. Целта е по време на провеждането му да се набират средства за благотворителни каузи.

„Интерес към участие имат и много млади хора от града на ученическа възраст, ето защо смятаме, че можем да организираме и Младежки турнир за непрофесионален футбол. В момента в града има две подходящи площадки за спортуване, те са в училищата ОУ“П.Р.Славейков“ е ПГ по химия. Би било добре да се направи такава площадка и на друго място, защото на стадиона редовно тренират отборите от ДЮШ „Свобода 2011.“ и мъжкият отбор на „Спартак“- Пещера.“, допълва Михаил.

„Към футбола има голям интерес от страна на подрастващите и тази инерция не трябва да се изпуска, спортът е приятно занимание за всички, които освен интелектуално искат да се развиват и физически.“, подчерта Васил Радев.

След приключването на турнира, чието мото е „Защото ние го можем“ е взето решение касите за дарение от терена да се пренесат и в предприятието, за да се събере и лепта от хората, които не са имали възможност пряко да участват в състезанието. Така първоначалната сума от 949 лв. е набъбнала на три хиляди лева. Амбицията на организаторите е турнирът да продължи да се развива и не само по отношение на футбола. С радост ще бъдат приети и идеи за състезания по други видове спорт.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички