Регионът

Професор от Виена изнася лекция за компютърните науки

  25.09.2021 15:02             
Професор от Виена изнася лекция за компютърните науки

ВЕЛИНГРАД. На 26 септември (неделя), от 11 часа, в Кафе-клуб „Читалнята” към народното читалище „Отец Паисий - 1893”, младите учени, техници и изследователи в курорта, както и любознателните жители и гости на Велинград, ще могат да чуят лекцията на проф. д-р Петър Райхл от Виена, посветена на великите изобретения на човечеството - техническите основи на компютърните науки.

Помните ли живота без интернет и компютър?

Днес сякаш приемаме технологиите за даденост

А колко от нас познават сложния път на науката и методите за изчисление от древността и устройства за пресмятане до съвременните най-модерни компютърни системи?

Ако имате интерес в областта на математиката, информатиката и техническите науки, тази лекция ще ви заинтригува, както и всички останали, които биха желали да разширят своя кръгозор и да научат любопитни факти за историята на изчислителната техника и

предшественика на компютърните технологии
- За първи път в Кафе-клуб „Читалнята” имаме удоволствието да ни гостува професор от университета във Виена - проф. д-р Петър Райхл, съобщават от  читалището. - Ще имате възможност да се запознаете с акценти от неговата уводна лекция „Технически основи на компютърните науки“, в която разкрива една от големите си страсти - механичните изчислителни машини.

Ако и вие никога не сте чували и виждали Аритмометър, сега е моментът да попълните този пропуск и да опознаете в цялост развитието на изчислителните системи и компютърните науки!
Проф. д-р Петър Райхл учи

математика, физика и философия

в Мюнхен и Кеймбридж (Великобритания). След завършване на докторантурата си по компютърни науки в Аахен и Цюрих, той става ключов изследовател в Изследователския център за телекомуникации на Университета във Виена, Австрия, където отговаря за изследователската област „Икономика на взаимодействие и комуникация, ориентирана към потребителя”.

Проф. Райхл е

публикувал повече от 100 статии

в списания и конференции в областта на телекомуникационната икономика, възприемането от потребителите на телекомуникационните услуги и тяхното качеството през опита, мрежите от следващо поколение и бъдещите мобилни мрежи и услуги. Носител е на редица отличия и награди.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички