Спорт

Джудистка на ”Топалов” бе на световни ученически игри

  18.09.2021 06:25             
Джудистка на ”Топалов” бе на световни ученически игри

ПАНАГЮРИЩЕ. Шампионката от джудо клуб „Топалов” Петя Шкодрова взе участие в световните ученически игри за радост на треньора си в Бъта Христо Юруков и на председателя на клуба Костадин Топалов. Надпреварата стартира в Белград и ще продължи до 19 септември. Петя се състезава в категория 36 кг преди часове и загуби в спор за третото място.

„За нас е по-важно, че Петя показва прогрес и се представи повече от достойно на това състезание. То бе първо за нея извън България”, коментира пред „Знаме” Костадин Топалов.

В игрите участват млади таланти от 43 държави – САЩ, Русия, Беларус, Унгария, Естония, Хърватия, Мексико, Перу, Полша, Катар, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения, Украйна и др. Включени са 14 вида спорт, сред които лека атлетика, борба, бадминтон, футбол, плуване, тенис на маса, баскетбол и волейбол. Освен в спортната надпревара, участниците се включиха и в културни и образователни занимания. За тях баха предвидени Нощ на културата и спорта, в която всяка държава-участничка представи страната си. Петя Шкодрова впечатли конкурентите си с презентация за красотите на България.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички