Пазарджик

Седмица на пожарната безопасност от 13 до 19 септември

  16.09.2021 17:04             
Седмица на пожарната безопасност от 13 до 19 септември

В периода от 13 до 19 септември 2021 г. традиционно се провежда „Седмица на пожарната безопасност”, както и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Mероприятията по повод „Седмица на пожарната безопасност” са насочени към повишаване културата и информираността на хората в областта на пожарното дело, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от огнеборците. В областта тя започва още от 7 септември, когато пожарникарите се покланят на паметната плоча на свой загинал колега в Белово. Предвидени са дни на отворени врати, срещи с ветерани от структурите на пожарната в региона, демонстрационни занятия.

Днес дежурната смяна огнеборци от РСПБЗН-Пазарджик проведе демонстрация на умения за реагиране на сигнал за аварийна ситуация, както и представяне на възможностите на противопожарната техника и оборудване. Тя се проведе на площад „Константин Величков” в Пазарджик пред сградата на театъра. За пръв пък в занятието взеха участие и представители на Доброволното формирование в Община-Пазарджик. Екипите се отзоваха на сигнал за тежко пътно-транспортно произшествие със заклещен в автомобила водач. След обезопасяване на возилото и неговото разрязване с помощта на специални хидравлични инструменти пострадалият бе изваден и поставен на носилка. Бяха демонстрирани и възможностите на 30-метровата автоматична стълба, както и останалото оборудване за пожарогасене и спасителни дейности. Най-голям беше интересът сред децата, които бързаха да се докоснат до пожарникарите,  автомобилите , оборудването, а по-смелите от тях и да се качат на автоматичната стълба. Такива демонстрационни занятия са проведени и в останалите Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в Белово, Панагюрище, Велинград, Батак и Пещера.

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички