Регионът

”Биовет” подари алпинеум, цветя и дървета за първия учебен ден

  16.09.2021 13:52             
”Биовет” подари алпинеум, цветя и дървета за първия учебен ден

ПЕЩЕРА. Ученици и учители посрещнаха първия учебен ден с изцяло обновено парково пространство. С помощта  на щедро дарение от „Биовет“ АД с нова визия се сдобиха алеите в училищния двор. Десетки видове цветя и шест дървета, вече имат нов дом и ще радват малчугани, преподаватели и родители. Всички растения са слънцелюбиви, а дърветата са от бързорастящи видове. На една от алеите е разположен и алпинеум, който се вписва красиво в екстериорното пространство пред училищната сграда. Новите придобивки направиха силно впечатление на родителите и децата, и всички те останаха приятно изненадани.

Преди няколко месеца със съдействието на ръководството на „Биовет“ бе поставена и ограда, която възпрепятства преминаването на животни и паркирането на автомобили в училищния двор. Две нови пейки предостави Община Пещера, а с помощта на служители и техника от фирмата на „Братя Пашкулеви“ бе оформено пространството за скалния кът. В насаждането на растенията се включи целият педагогически екип на училището, а също така и родители, заедно с децата си.

В благодарствено писмо на педагогическия екип до ръководството на „Биовет” са казва:

“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Добротата и щедростта са сила, с чиято помощ правим добро около себе си, а даването или даряването е най-висшата проява на човещина и носи огромно удовлетворение на онези, които го правят от чисто сърце и с любов. Да дариш безспорно е едно благородно дело. Но да дариш за ученици, за училище, за образование, е нещо много по-специално, продиктувано от християнски добродетели и възрожденски традиции дошли от времето, когато богатите български първенци са влагали средства в обучението на нацията. Позволете ми от свое име и от името на целия екип на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ да изкажа специалната ни благодарност към Вас за дарените насаждения за облагородяване на алеите в училищния двор, създаването на нови такива, както и за изграждане на единствен по рода си в град Пещера алпинеум в училищна среда!“

Да припомним, че от най-голямото предприятиее в региона дадоха старт на второто издание на конкурса „Пещерските будители” именно на 15 септември.

(Зн)


Свързани