Регионът

”Биовет” подари алпинеум, цветя и дървета за първия учебен ден

  16.09.2021 13:52             
”Биовет” подари алпинеум, цветя и дървета за първия учебен ден

ПЕЩЕРА. Ученици и учители посрещнаха първия учебен ден с изцяло обновено парково пространство. С помощта  на щедро дарение от „Биовет“ АД с нова визия се сдобиха алеите в училищния двор. Десетки видове цветя и шест дървета, вече имат нов дом и ще радват малчугани, преподаватели и родители. Всички растения са слънцелюбиви, а дърветата са от бързорастящи видове. На една от алеите е разположен и алпинеум, който се вписва красиво в екстериорното пространство пред училищната сграда. Новите придобивки направиха силно впечатление на родителите и децата, и всички те останаха приятно изненадани.

Преди няколко месеца със съдействието на ръководството на „Биовет“ бе поставена и ограда, която възпрепятства преминаването на животни и паркирането на автомобили в училищния двор. Две нови пейки предостави Община Пещера, а с помощта на служители и техника от фирмата на „Братя Пашкулеви“ бе оформено пространството за скалния кът. В насаждането на растенията се включи целият педагогически екип на училището, а също така и родители, заедно с децата си.

В благодарствено писмо на педагогическия екип до ръководството на „Биовет” са казва:

“Една от най-великите тайни на живота е, че единственото, което си заслужава да бъде правено, е това, което правим за другите. Добротата и щедростта са сила, с чиято помощ правим добро около себе си, а даването или даряването е най-висшата проява на човещина и носи огромно удовлетворение на онези, които го правят от чисто сърце и с любов. Да дариш безспорно е едно благородно дело. Но да дариш за ученици, за училище, за образование, е нещо много по-специално, продиктувано от християнски добродетели и възрожденски традиции дошли от времето, когато богатите български първенци са влагали средства в обучението на нацията. Позволете ми от свое име и от името на целия екип на ОУ “Св. Патриарх Евтимий“ да изкажа специалната ни благодарност към Вас за дарените насаждения за облагородяване на алеите в училищния двор, създаването на нови такива, както и за изграждане на единствен по рода си в град Пещера алпинеум в училищна среда!“

Да припомним, че от най-голямото предприятиее в региона дадоха старт на второто издание на конкурса „Пещерските будители” именно на 15 септември.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички