Крими

Полицейският бюлетин на 14 септември 2021 г.

  14.09.2021 13:07             
Полицейският бюлетин на 14 септември 2021 г.

Двама жители на пазарджишкото село Синитово са задържани за притежание на наркотици от служители на полицейския участък в Сърница. В неделя екип на полицейския участък в Сърница извършил проверка в къща за гости. Униформените инспектирали 18-годишен тийнейджър и негов 24-годишен приятел, и двамата от пазарджишкото село Синитово. У тях органите на реда открили две полиетиленови пликчета със зелена листна маса и едно с бяло прахообразно вещество. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана и амфетамин. Дрогата е иззета, а двамата са задъжани в ареста на РУ-Велинград. По случая са образувани досъдебни производства.

Двама извършители на кражби са установени от полицаите в Панагюрище и Септември. Преди няколко дни  в РУ-Панагюрище бил получен сигнал от възрастен мъж, че апаш е отмъкнал портфейла му от къщата в която живее. Вътре 78-годишният пенсионер съхранявал сумата от 440 лева и лични документи. В резултат на проведеното разследване на местните криминалисти станало ясно, че автор на посегателството е 25-годишна панагюрка. Младата жена не е задържана заради поради здравословни причини.

Вчера неизвестен проникнал в двора на къща, собственост на 29-годишен мъж от септемврийското село Злокучене. От там била извършена кражба на ъглошлайф. Не след дълго полицаите от районното управление в Септември установили, че апашът е 19-годишен негов съселянин. Интрументът е открит, иззет и върнат на собственика му. По случая се води бързо производство. 

Малолетен извършител на вандалска проява е установен от служители на полицейския участък в Брацигово. Вчера в полицейското управление в Пещера бил получен сигнал от общинската администрация в Брацигово. Според първоначалните данни вандал счупил пейка, поставена след ремонт на централната градска част. След като били извършени действия по разследване се установило, че автор на посегателството е 11-годшно момче от родопското градче. С малолетния работи инспектор «Детска педагогическа стая». Предприети са действия за възстановяване на щетите нанесени на общината. По случая е образувана преписка, която е доклавната на прокуратурата. 

Жена е задържана в РУ-Велинград заради предизвикана от нея верижна катастрофа и напускане мястото на инцидента. За радост при случая няма пострадали хора, нанасени са само материални щети по няколко паркирани автомобила. Сигнал за случилото се бил подаден около 02.30ч. вчера. На улица във Велинград преминаващ лек автомобил ударил последователно четири автомобила. На всичко отгоре водачът на колата не спрял и напуснал местопроизшествието. Екип на РУ-Велинград незабавно пристигнал на мястото и извършил оглед, а автопатрули предприели действия за локализиране на автомобила - беглец. Не след дълго униформените установили, че 51-годишна велинградчанка била зад волана на джип «Мерцедес». Преминавайки по улицата тя загубила управлението над мощното возило и са блъснала последователно в четирите автомобила. Работата по случая продължава , изяснява се размерът на нанесените материални щети, води се досъдебно производство.    

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички