Регионът

В община Пещера 118 първокласници ще прекрачат школския праг - книжка с послание от кмета има за всеки от тях

  14.09.2021 11:03             
В община Пещера 118 първокласници ще прекрачат школския праг - книжка с послание от кмета има за всеки от тях

Всички училища и детски градини в Пещера са готови да посрещнат своите възпитаници за настоящата учебна година.  За първи път училищния праг ще прекрачат 118 първокласници. През миналата учебна година те са били 137. Шест са детските градини на територията на община Пещера, в тях ще се възпитават 483 деца.

Всеки един от тях ще получи като подарък книжка с български народни приказки, с лично послание от кмета на Община Пещера Йордан Младенов. Това съобщиха от Общинска администрация.

“Бъди трудолюбив и прилежен ученик! Обичай и се гордей с родния си край и България”, е посланието на градоначалника към младостта на Пещера.

В седемте общински училища ремонтите са приключили. Няма недостиг на учители и помощник възпитатели. Учебната година ще започне на 15 септември присъствено при спазване на противоепидемичните мерки, на открито и по различно време за отделните паралелки. Директорите на учебните заведения са създали организация за „стъпаловидно“ начало на празненствата в зависимост от броя на учениците в съответните класове.

Откриването на учебната година ще премине при спазване на задължителните и препоръчителните мерки от Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата, поясниха от общинската администрация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички