Четвъртък, 09 Дек 2021
 
Пазарджик

Маркировката и пътните знаци около всички училища се обновяват

  09.09.2021 10:52             
Маркировката и пътните знаци около всички училища се обновяват

Кметът Тодор Попов призовава водачите да шофират внимателно, особено около учебните заведения

Във връзка със създаване на необходимата организация за недопускане на инциденти след старта на новата учебна година в районите на учебните заведения, Община Пазарджик  предприема необходимите действия за подновяване на пътната сигнализация и маркировка в районите на учебните заведения, както всяка година по това време.

"Опазване здравето на децата ни е изключително важен наш ангажимент и затова ежегодно правим няколко важни неща непосредствено преди 15-ти септември: на първо място, почистваме териториите около училищата, на второ - подновяваме пътната маркировка, на трето -  проверяваме и там, където е необходимо, коригираме знаковото стопанство. С тези си действия се стремим да осигурим по-голяма безопасност и заострим вниманието на шофьорите", сподели кметът Тодор Попов.

"Тази година ще подменим знаците и пътната маркировка около всички училища и детски градини в нашия град,  а също и в селата, където има такива.

От една година купуваме от най-добрата боя, която може да служи за такъв тип маркировка, същата използват и от АПИ за полагане на маркировката в цяла България. За съжаление с промяната на  нормативната уредба, и най-вече на Наредба№7, се регламентира, че всички пешеходни пътеки трябва да са бели, не знам защо. Преди, като бяха с различен от белия цвят или комбиниран с друг, пешеходните пътеки се виждаха по-добре. Стремим се по-голямата част от тях да ги повдигнем, за да се убива скоростта. На около една трета от пешеходните пътеки има осветление с насочени прожектори, като амбицията ми е до следващата година да покрием всички, защото в есенно-зимния период става изключително неприятно в сумрачната част на деня, когато стават най-много произшествия", поясни Попов.

"Моят призив към всички шофиращи, а и към пешеходците е: Нека се пазим взаимно! Призовавам да сме изключително внимателни, когато шофираме, особено  около училища и детски градини," апелира кметът на Пазарджик.

 (Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички