Крими

Полицейският бюлетин на 7 септември 2021 г.

  07.09.2021 11:31             
Полицейският бюлетин на 7 септември 2021 г.

Засилени проверки за незаконен дърводобив са извършени на територията обслужвана от РУ-Велинград. През миналата седмица бил получен сигнал от служител на Държавно горско стопанство „Алабак” за незаконна сеч в района на местността „Върбица”. На място било установено, че от горския фонд са отрязани без редовно писмено позволително 61 дървета от два иглолистни вида. Извършен е оглед от дежурна група на РУ-Велинград. Във връзка с извършеното престъпление за срок от 24 часа в ареста са задържани петима на възраст между 15 и 33 години от Велинград, Батак и село Юндола. По случая се води досъдебно производство под надзора на прокуратурата. В неделя пред деня екип на полицейския участък в Сърница засякъл в близост до бензиностанция специализиран камион „МАН” натоварен с дървесина. Последвала проверка, при която станало ясно, че 49-годишен жител на Сърница превозвал иглолистни дърва за огрев. По време на инспекцията те се оказали с 4.4 кубически метра в повече от количеството посочено в превозния билет. Камионът и дървесината са иззети и оставени за отговорно пазене в местното горско стопанство. Мъжът е задържан в ареста, а спрямо него е образувано досъдебно производство.

 

Служители на полицейското управление във Велинград задържаха непълнолетен притежаващ наркотици. В събота на улица в курортния град автопатрул извършил проверка на 16-годишен тийнейджър от Септември. Униформените установили, че в джоба на якето си момчето пренася 9 пакетчета –тип спейсбек. Във всяко от тях имало суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагирала положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста на полицейското управление във Велинград.

 

Служители на РУ-Пазарджик установиха самоличността на мъж извършил вандалска проява. На 4 септември неизвестен срязал четирите гуми на паркиран микробус „Фиат” и двете гуми на намиращия се наблизо лек автомобил „Хюндай”, собственост на 39-годишен жител на пазарджишкото село Братаница. В хода на проведеното разследване било установено, че автор на посегателството е 53-годишен съселянин на потърпевшия. Размерът на нанесените щети се изяснява, по случая се води бързо производство. Извършителят е задържан в ареста на РУ-Пазарджик. 

 

Петима шофьори са задържани по време на засиления контрол над участниците в движението по пътищата в цялата област през почивните и празнични дни. 23-годишен от Белово и 18-годишен от Пловдив били засечени да шофират автомобилите си под въздействието на наркотици. Мъж на 51-години от Пазарджик и друг на 41 години от Панагюрище шофирали под въздействието на алкохол, като пробата на панагюреца била 3.91 промила концентрация на алкохол. 34-годишен жител на Варна бил засечен да препуска по улиците на Белово с мотоциклет „Сузуки” без регистрационни табели. По всички случаи се водят бързи производства.

          

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички