Регионът

Фолклорен ансамбъл „Българе“ идва в Панагюрище на Съединението

  03.09.2021 06:22             
Фолклорен ансамбъл „Българе“ идва в Панагюрище на Съединението

На 6 септември се навършват 136 години от Съединението на Княжество България и Източна Румелия. В Панагюрище, на площад „20-ти април“, от 20:00 часа, годишнината ще бъде отбелязана с празничен спектакъл „Обичаите на България“, представен от Национален фолклорен ансамбъл „Българе“.

Спектакълът „Обичаите на България“ прави удивително пътешествие през традициите на българите. В новия си проект хореографът Христо Димитров и неговият ансамбъл представят най-красивите празници и обичаи, които нашият народ е създал и опазил през вековете.

Невероятни истории, красиви песни, спираща дъха хореография и уникални маски и костюми.

Наред с основния участник - ансамбъл „Българе“, на сцената ще се качат и други обичани изпълнители - виртуозът на цигулката Атанас Славов, певецът Николай Гурбанов, солистката на НФА „Българе“ Албена Вескова.

По традиция, в Панагюрище, на 2 септември, от 10:00 часа, с благодарствен молебен и полагане на венци и цветя на паметната плоча на площад „20-ти април", ще бъде отбелязана и 136-та годишнина от избухването на бунта, поставил началото на Съединението.

На тази дата в борческо Панагюрище трима млади и родолюбиви гимназисти дават началото на Съединението на разделената по волята на Великите сили Майка България. И това се случва само 9 години след като Априлци дават живота си и плащайки с кръвта си за Свободата на България.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички