Регионът

Септември посреща обновен своя празник

  03.09.2021 06:13             
Септември посреща обновен своя празник

Обявяват инж. Емил Йончев за почетен гражданин, Графа, „Сигнал” и Йорданка Христова са в програмата

Още по-обновен посреща своя празник 4 септември град Септември. Продължава обновяването на централната градска част, с чисто нови модерни кошчета, пейки, кашпи, велостойки и дори соларни павета, които вечерта ще осветяват настилката в центъра. С прясна маркировка са освежени пешеходните пътеки. За празника ще бъде прерязана лентата на Младежкия дом, а обновени ще посрещнат тържествения ден и сградата на общинската администрация, и тази на Медицинския център, които бяха реновирана през годината. „Чисто нови” са и сградите на народно читалище „Будители”, и залата на фолклорна група „Мераклии”

Богата програма е подготвена за двата празнични дни - 3 и 4 септември. В първия ден тон за шоуто дава комикът-илюзионист Ненчо Илчев точно в 19,30 часа на площад „България” (срещу Техникума) , който ще забавлява най-малко част гражданите и гостите на общинския център. След това на сцената ще излязат любимките на тийнейджърите и техните родители – близначките Алекс и Влади, а след това нощната програма ще продължи Йоро.

Празникът продължава на следващия ден в 18 часа, когато започва тържественатга сесия. На нея ще бъде обявен за почетен гражданин на град Септември инж. Емил Йончев - управител на вагонострителния завод "Коловаг" АД. Инж. Йончев е спомоществовател номер едно в общината, един от най-крупните дарители в Пазарджишка област, но помага за благородни и хуманни каузи и в страната.

От 18:30 часа музикалната програма на площад „България” продължава с народната любимка Мария Чакърдъкова. В 19:30 часа ще бъде отслужен водосвет за здраве и благоденствие на жителите на община Септември. Те ще чуят и приветствието на кмета Васка Рачева. От 20 часа микрофонът поемат неостаряващата естрадна любимка Йорданка Христова, хитовият Владимир Ампов – Графа и легендарните рокаджииот група „Сигнал”.

От 23 часа е тържествената празнична заря.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички