Други Пазарджик

Мълния уби футболиста и треньор Иван Ранчев

  29.08.2021 21:05             
Мълния уби футболиста и треньор Иван Ранчев

ЛЕСИЧОВО.  Мълния уби бившия футболист и треньор в ДЮШ на Хебър (Пазарджик) Иван Ранчев. 41-годишният спортист бил поразен от мълния по време на приятелския мач между „Партизан" (Лесичово) и „Ботев“ (Черногорово). Докато отборите играели завалял дъжд и броени минути по-късно буря се разразила в района на общинския център... Сигналът за трагедията е бил получен около 18:40 часа в РУП-Пазарджик. Подал го кметът на Черногорово - бившият футболист Димитър Вринчев, който присътсвал на мача. Екипи на Спешна помощ и на полицията незабавно дошли на място. Медиците само са констатирали смъртта на един от обичаните футболисти на Хебър. Дотогава футболисти са правили сърдечен масаж на младия мъж, който е имал пулс в първите минути след удара на мълнията. Въпреки отчаяните им опити обаче те не успели да го реанимират. На стадиона лекар не е имало, тъй като футболната среща е била контролна.

Роденият в Стамболийски Иван Ранчев е бивш полузащитник на Хебър и Бенковски (Пазарджик), на Тракия (Стамболийски) и други клубове. През последните 20 години спортната му кариера е неразривно свързана с футболен Пазарджик и региона. Талантливият халф има доста мачове за Хебър на ниво "В" група, а през сезона 2006/2007 и във Втора лига. В много от тези срещи е бил първи или втори капитан на отбора. Играл е още за Бенковски (Пз), родния си Тракия от Стамболийски и куп тимове в регионалния аматьорски футбол. Ранчев бе треньор в ДЮШ-а на ФК Хебър, където води момчетата от наборите 2010 и 2006/2007, втора група. Той игра за последно в "Партизан" (Лесичово), къето ритат и други бивши хебърци, включително и треньори на детско-юношеската школа на "зелените" от Пазарджик. 

Приятелите и колегите на Иван са покрусени от кошмарната новина и не могат да повярват, че усмихнатият млад мъж вече го няма между нас. Ванката бе сред приятелите на "Знаме". 

Редакцията ни изказва съболезнования на семейството на Иван Ранчев!

Почивай в мир, Ванка! Светлина и покой по пътя ти!

(Зн)


Свързани