Понеделник, 29 Nov 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 23 август 2021г.

  23.08.2021 13:02             
Полицейският бюлетин на 23 август 2021г.

На територията на цялата област се извършват засилени проверки за незаконен превоз на животни и в нарушение на ветеринарно-медицинските изисквания за ограничаване на разпространението на африканската чума по свинете. Вчера на територията обслужвана от РУ-Велинград са осъществени десетки проверки на камиони и микробуси, за които полицаите имали съмнение за евентуално транспортиране на селскостопански животни. В три от случаите  е засечен превоз на живи животни. Униформените установили , че 47-годишен шофьор от Велинград превозва в камион девет говеда, пет от които са без ветеринарно-медицински свидетелства и паспорти. На място е пристигнал и инспектор от Областна дирекция „Безопасност на храните“ - Пазарджик. Той е съставил констативен протокол и акт на водача. Почти по същото време бил спрян и товарен автомобил „Мерцедес“, управляван от 44-годишен жител на Момин проход. Той превозвал четири прасета без никакви ветеринарно-медицински документи и удостоверения. На него също е съставен акт за установеното нарушение. При третия камион полицаите констатирали транспортиране на пет говеда и не са установени нарушения. Проверките продължават активно на територията на целия регион.

 

Мотоциклетист е пострадал при пътен инцидент в събота. Сигнал за случилото се бил подаден в РУ-Пазарджик по обед. В района на улица „Мильо Войвода“ 70-годишна жена от Пазарджик предприела маневра в обратна посока. Така тя отнела предимството на насрещно движещият се мотоциклет „Ямаха“ с водач 34-годишен пазарджиклия. Последвал удар, при който е пострадал мотоциклетистът. Той е транспортиран в МБАЛ-Пазарджик с фрактура на гръбначен прешлен. На местопроизшествието е извършен оглед,  образувано е досъдебно производство.

 

Водач от Велинград е задържан заради управление на автомобил под въздействието на наркотици. В събота сутринта на един от площадите в курортния град автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди“. 50-годишният му водач от Велинград бил тестван с дрегер. Пробата му за употреба на наркотици се оказала положителна. Той е задържан в ареста, а спяром него е образувано бързо производство.       

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.
Всички