Спорт

Пазарджишки баскет талант е трети в Испания

  19.08.2021 14:17             
Пазарджишки баскет талант е трети в Испания
Александър игра в Реал (Мадрид) през миналия сезон

МАДРИД. Наш млад земляк постига впечатляващи успехи в баскетбола на испанска земя. 14-годишният Александър Лазаров от Пазарджик и съотборниците му от „Естудиантес“ спечелиха бронзовите медали този сезон в Клубното държавно първенство по баскетбол за момчета до 14 години. Това е второ такова отличие за Александър от голям национален форум на Иберийския полуостров. През 2019-а година той се окичи с бронзов медал със селекцията на  област Мадрид за момчета до 12 години на Държавното първенство по области в Испания. Тогава Лазаров се състезаваше за "Алкоркон" и послеп ремина в  „Реал“ (Мадрид). Шампионатът по провинции е по-силен от клубния и за да участва там, Лазаров бе избран от около 1200 деца.

В „Реал“ (Мадрид) миналата година съгражданинът ни завърши втори по-отбелязани точки за мач, втори по отбелязани тройки за мач, първи по отбелязани точки по играни минути, а в 3 от 4 турнира е  с най-много отбелязани точки за отбора на „Реал“. От миналия сезон Алекс облече екипа на “Естудиантес“ – баскетболният клуб с най-голямата школа в Европа. В мъжкия отбор играе и българинът Емил Стоилов, който показа завидно ниво в едно от най-силните първенства по баскетбол в Европа - испанската Лига Ендеса.

„Радваме се! Щастливи сме! Разбира се, това не означава, че Александър може да продължи да играе на високо ниво. Може  и да се откаже. Засега е важно, че е влюбен в играта и продължава да се наслаждава играейки. Дано да е така и за напред“, коментира пред репортер на „Знаме“ щастливият татко на баскетболиста – Лазар Ангелов, който е бивш състезател на пазарджишкия БК „Хебър“ и настоящ треньор по баскетбол, дипломиран в НСА.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички