Регионът

Пожар изправи на нокти и обедини стрелчани

  18.08.2021 08:54             
Пожар изправи на нокти и обедини стрелчани

Голям пожар пламна в боровата гора над квартал  „Гергьовден“ в нощта на 18-ти август. С общи усилия на много хора обаче той бе локализиран, овладян и потушен. По този повод кметът на община Стрелча инж. Георги Павлов изказа огромната си благодарност на служителите на Районна служба  „Пожарна безопасност и защита на населението“ от Стрелча и Панагюрище, служителите на полицията и Горско стопанство – Стрелча, участниците в доброволните формирования към пожарна безопасност от Стрелча и Панагюрище, на всички жители на града, отзовали се на мястото на пожара за проявената всеотдайност, съпричастност и отговорност за справяне с природното бедствие.

„Благодарение на общите усилия само за няколко часа пожарът бе потушен и бе предотвратена голяма опасност, застрашаваща живота, здравето и имуществото на стрелчани. Благодарение на всички, които не пожалиха спокойствието и съня си, огнената стихия бе овладяна и бедствието предотвратено“, коментира и секретарят на общината Станислава Станева. В социалните мрежи много стрелчани поздравяваха и благодариха на всички, взели участие в гасенето на огъня.

„Към 1 часа видях пожара, който за минути се разрасна в огромна огнена стихия. В този момент излезе силен вятър. Пламъците бяха по-високи от боровата гора. Чест и почитания за всички хора участвали и спомогнали за потушаването на огромния пожар с риск за живота си! Благодарим Ви Смели и Човечни мъже и жени, Вие през изминала нощ спасихте нас!“, написа във Фейсбук една от благодарните гражданки - Таня Атанасова.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички