Крими

Късо съединение е причина за пожара в Кръстава?

  14.08.2021 08:55             
Късо съединение е причина за пожара в Кръстава?

По всяка вероятност късо съединение е причината за пожара в Кръстава. Вече писахме, че голям пожар бушува снощи във велинградското село и унищожи шест къщи и шест селскостопански постройки, а огънят е тръгнал от плевня. Изгорели са и две селскостопански животни, и инвентар, както и един товарен автомобил.

Първите сигнали за трагедията са подадени около 21 часа. Плевня е пламнала първа, най-вероятно заради късо съединение в елинсталацията. От нея огънят се прехвърлил и върху съседните имоти.

В гасенето са участвали пожарникари от Велинград, Сърница и Пазарджик с четири противопожарни автомобила, както и една пожарна от Якоруда. На място помагали също така горски работници и цялото местно население. Местни призоваваха за помощ в социалните мрежи.

Около полунощ пожарът бе локализиран. Хора и животни бяха изведени от горящите постройки, но материалните щети са сериозни. На място днес екип на Районното управление във Велинград, в който има и криминалисти, оглеждат местопроизшествието. Все още не може да се каже с категоричност каква е точната причина за пожара.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички