Четвъртък, 04 Nov 2021
 
Пазарджик

20 автори с 47 творби уловиха лятото в изложба в галерия “Георги Машев“

  05.08.2021 11:44             
20 автори с 47 творби уловиха лятото в изложба в галерия “Георги Машев“

ПАЗАРДЖИК. Нетрадиционна лятна изложба събра изненадващо много творци и техни почитатели в разгара на отпускарския сезон. В галерия „Георги Машев“ снощи бе открита разнообразната експозиция по темата „Лято е!“. Изложени са 47 творби на 20 автори, сред които и гостуващи художници.

„Днес виждаме онази сияйна енергия, която струи от всяко произведение. Изживяваме заедно радостта от постигнатото, от сътвореното“, каза по този случай председателят на Дружеството на пазарджишките художници Маргарита Иванова.

А цветната енергия на лятото наистина струи от изложените работи – живописни творби, акварел, акрил, графика, скулптура…

Посетителите могат да трепнат пред „Торбалан“ на Никола Стоименов, който ни препраща към приказките от летните ваканции при баба, да се върнат за втори прочит при абстрактната „Прегръдка с делфин“ на Бояна Попова и да открият със сигурност нещо ново. Да се зареят пред зарганите и гларуса на Константин Анастасов, слушайки шума на вълните като от стар рапан, или пък да се гмурнат в цветните вълни от родопските пейзажи на Илия Тончев. Няма как ценителите на изобразителното изкуство да не спрат, затаили дъх, пред шитите цветни платна на Екатерина Иванова, керамиката на Маргарита Иванова, пясъчните лилии на Александра Кисовска, дървените пластики и бронзовия орел на Петко Спиридонов, котенцето с кълбо от „Беля“ на Мария Тодорина, фините репродуции на Светлана Гагова…

 „Художниците, независимо от горещините, продължават да работят. И всеки от тях показва по своя си начин как лятото преминава през душата му“, коментира идеята на изложбата Мария Георгиева, която участва с „Бели цветя“ (акрил). Поетесата Елена Деянова й е помогнала за избора на заглавие.

Тези и още впечатляващи творби могат да се видят до 6 септември в галерия „Георги Машев“. Входът, разбира се, е свободен.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ПРОДАВАМ ТРАБАНТ 601, В ДВИЖЕНИЕ, ГАРАЖЕН. 0897 637 010.

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272
Всички