Крими

Полицейският бюлетин на 20 юли 2021г.

  20.07.2021 12:41             
Полицейският бюлетин на 20 юли 2021г.

Млад мъж извършил грабеж преди година и половина е установен и задържан от служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик. Пред февруари миналата година на една от улиците в областния град 57-годишна жена била настигната от непознат. С помощта на физическа сила той отмъкнал дамската и чанта с намиращите се в нея лични документи и портмоне със сумата от 60 лева. След грабежа нападателят избягал и са укрил. На мястото е извършен оглед, а случая бил поет от пазарджишки криминалисти. Въпреки предприетите действия извършителят не бил открит и задържан веднага, но това не ги обезсърчило. След почти година и половина усърдна работа полицаите установили, че автор на посегателството спрямо жената е 30-годишен пазарджиклия. Спрямо него се води досъдебно производство.

 

Трима са задържани през изминалото денонощие за притежание на наркотици. На кръстовище във Велинград криминалисти от полицейското управление в курорта спипали 17-годишен тийнейджър. Последвала проверка, при който у него били открити две полиетиленови пликчета със суха зелена листна маса. При направения полеви наркотест съдържанието реагирало положително на синтетичен канабиноид. Вчера по обед екип на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик засякъл 30-годишен жител на квартала. Мъжът носел в себе си също две пликчета със синтетичен канабиноид.  Тази нощ в близост до гробищния парк в областния град автопатрул при РУ-Пазарджик проверил 24-годишна пазарджиклийка.  Оказало се, че младата жена носи в себе си топче със суха листна маса и бучка от бяло прахообразно вещество. След направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за марихуана и амфетамин. И по трите случая се водят досъдебни производства.

 

Трима са задържани заради скандал в пещерския квартал „Пирин“. Вчера около 18.40ч. в РУ-Пещера бил получен сигнал за сбиване в пещерския квартал „Пирин“. По първоначални данни се чули и изстрели. Към мястото незабавно били насочени автопатрули на полицейското управление в Пещера и екип на Зоналното жандармерийско управление в Пловдив, който бил в съседния квартал „Луковица“. Оказало се, че свадата възникнала между 48-годишен пещерец и двама негови съкварталци - баща и син на 45 и 26 години. Причината била неуредени финансови взаимоотношения помежду им. Напрежението обаче ескалирало бързо и прераснало в сбиване. Тогава 48-годишният мъж стрелял с газов пистолет, а неговите опоненти счупили задното панорамно стъкло на лекия му автомобил „Нисан“. И тримата са задържани в ареста за срок от 24 часа. Иззет е и газовият пистолет, който е регистриран в полицията. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.      

 

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик          

                                       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички