Понеделник, 18 Oct 2021
 
Крими

Полицейският бюлетин на 19 юли 2021 г.

  19.07.2021 11:26             
Полицейският бюлетин на 19 юли 2021 г.

Досъдебно производство за незаконна лихварска дейност е образувано в РУ-Пещера под надзора на Окръжната прокуратура в Пазарджик. Както вече съобщихме, на 15 юли на територията на Пещера се проведе мащабна специализирана полицейска операция с участието на сили и средства от структури на ОДМВР-Пазарджик, ОДМВР-Пловдив и ГДЖСОБТ. По време на нейното провеждане разследващ екип от полицейското управление в Пещера е извършил проверка в имот, намиращ се в пещерския квартал „Пирин“. В къщата на 64-годишна жена органите на реда са открили сумата от 33 740 лева и 6500 евро, девет дебитни карти, тетрадки и тефтери с имена на хора и дължими от тях суми. Всички вещи, предмети и пари са иззети. Разследването е продължило под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. Станало ясно, че жената е предоставяла парични суми на жители от квартала под формата на заем срещу лихва. В залог били вземани банковите карти на „клиентите“, където са им превеждани социалните помощи за отглеждане на деца. Установени са три лица, които са се възползвали от услугите на лихварката, като и тримата са разпитани пред съдия от Окръжен съд-Пазарджик. Води се досъдебно производство за престъпление по чл.252, ал.1 от Наказателния кодекс. Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата.  

Трима непълнолетни извършили взломна кражба са установени от служители на РУ-Велинград. В петък в полицейското управление била депозирана жалба от 19-годишен младеж от Пещера. Той съобщил, че от караваната му, която била паркирана в центъра на курортния град е извършена кражба. Неизвестни са разбили единия от прозорците и откраднали две мъжки чанти със сумата от 50 лева и електронна цигара. В резултат на проведеното разследване „по горещи следи“ местните криминалисти установили, че автори на посегателството са трима непълнолетни младежи, на възраст между 15 и 16 години. По случая е образувана преписка, а с тийнейджърите работят криминалисти и инспектор „Детска педагогическа стая“.

Един е пострадал при пътен инцидент на пътя между село Юндола и разклона за село Аврамово. Сигнал за случилото се бил подаден вчера около 18 часа в РУ-Велинград. Към мястото били насочени дежурни автопатрули, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка. Пристигайки полицаите установили, че 44-годишен столичанин е навлязъл с пикап „Мицубиши“ в лентата за насрещно движение. Там последвал удар в насрещно движещ се „Форд“, управляван от 26-годишен мъж от петричкото село Първомай. За изваждане на пострадалите от единия от автомобилите се наложила намесата на пожарникарите. Водачът на „Форд“-а е транспортиран и настанен в МБАЛ-Велинград с фрактури на ръката и крака. На местопроизшествието е извършен оглед, води се досъдебно производство.       

Пресцентър на ОДМВР-Пазарджик         


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички