Други

Изложба „Рисунка“ в галерия „Машев“

  17.07.2021 06:07             
Изложба „Рисунка“ в галерия „Машев“

ПАЗАРДЖИК. В художествената галерия "Георги Машев" бе открита традиционната изложба "Рисунка" на Дружеството на пазарджишките художници. В експозицията 24 автори представят около 50 творби. Изложбата може да се види до 4 август.

- Стана традиция ежегодно да показваме изложби "Рисунка" като част от творческата дейност на художниците - поясни за "Знаме" председателката на Дружеството Маргарита Иванова. - От рисунката започват първите идеи и щрихи, които по-късно се прехвърлят върху голямото платно и върху глината, за да се роди завършеното произведение на изкуството. Макар че и рисунката сама по себе си е завършена творба.

Пазарджишките художници и този път показаха прекрасни творби, сътворени с различни изразни средства - с молив, с флумастер, с акварелни и акрилни бои, носещи духа на рисунката.

Приятни са работите на Мария Баракова, Мария Дамянова, на Константин Анастасов с неотменната за него вярна и точна рисунка. Екатерина Иванова пък използва в работата си памучни конци, които я правят различна. В представените две рисунки - с молив и акварел, Елеонора Хаджиниколова показва творческото развитие на произведението. Интересни са и пейзажите на Стоян Димитров, както и пестеливите и лаконични рисунки - абстракции на доайена на гилдията Борис Резов.

Радвам се, че "Рисунка" ще зарадва любителите на изобразителното изкуство, убедена е Маргарита Иванова.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички