Понеделник, 20 Сеп 2021
 
Други

Изложба „Рисунка“ в галерия „Машев“

  17.07.2021 06:07             
Изложба „Рисунка“ в галерия „Машев“

ПАЗАРДЖИК. В художествената галерия "Георги Машев" бе открита традиционната изложба "Рисунка" на Дружеството на пазарджишките художници. В експозицията 24 автори представят около 50 творби. Изложбата може да се види до 4 август.

- Стана традиция ежегодно да показваме изложби "Рисунка" като част от творческата дейност на художниците - поясни за "Знаме" председателката на Дружеството Маргарита Иванова. - От рисунката започват първите идеи и щрихи, които по-късно се прехвърлят върху голямото платно и върху глината, за да се роди завършеното произведение на изкуството. Макар че и рисунката сама по себе си е завършена творба.

Пазарджишките художници и този път показаха прекрасни творби, сътворени с различни изразни средства - с молив, с флумастер, с акварелни и акрилни бои, носещи духа на рисунката.

Приятни са работите на Мария Баракова, Мария Дамянова, на Константин Анастасов с неотменната за него вярна и точна рисунка. Екатерина Иванова пък използва в работата си памучни конци, които я правят различна. В представените две рисунки - с молив и акварел, Елеонора Хаджиниколова показва творческото развитие на произведението. Интересни са и пейзажите на Стоян Димитров, както и пестеливите и лаконични рисунки - абстракции на доайена на гилдията Борис Резов.

Радвам се, че "Рисунка" ще зарадва любителите на изобразителното изкуство, убедена е Маргарита Иванова.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани