Четвъртък, 14 Oct 2021
 
Спорт

Кметът Попов и Рени Камберова наградиха 12 млади шампиони

  15.07.2021 13:46             
Кметът Попов и Рени Камберова наградиха 12 млади шампиони

ПАЗАРДЖИК. Дванадесет млади шампиони от спортни пазарджишки клубове бяха наградени с грамоти и парични награди за високи спортни резултати през юни от кмета Тодор Попов и председателят на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова..

Церемонията се състоя днес на Алеята на спорта в парк „Писковец”. Традиционното събитие е по направление „Месечно награждаване за спортни отличия“, което е част от „Граждански импулс“.

„Благодарим на тези спортисти за усилията, защото те са нашата гордост в тези дни на предизвикателства и ни дават самочувствието, което заслужаваме да имаме като пазарджиклии, заяви кметът Тодор Попов. Моето обещание да се награждаваме на новия открит басейн не е отменено, но ще го направим през август” , обеща кметът и се обърна към шампионите: „Благодаря ви много за успехите, които постигате! Те не са само ваши. Това са успехи и на вашите родители, на вашите треньори и на нас като общност. Гордея се с труда на всеки един от вас. С това, че сте били последователни, упорити, амбициозни и успешни, така че – горе главите! Следващата ни цел трябва да бъдат още по-големи успехи. Защото успехът е състояние, скъпи приятели. Всеки ден човек трябва да се бори за него.

Ето и имената и постиженията на наградените спортисти:

Емил Кондев от СК „Шампион” – европейски шампион по плуване за юноши от Чехия с два златни медала (на 25 м гръб и 25 м кроул)

 

Александър Сърнов от СК „Шампион” – европейски вицешампион по плуване за юноши от Чехия, сребърен медал (25 м гръб)

 

Томас Григоров, СК „Шампион” – шампион на държавното първенство по триатлон до 14 години в Бургас

 

Габриела Теодосиева, СК „Палашев” – шампион на държавно първенство по колоездене, момичета младша възраст в Слънчев бряг

 

Никол Колишева, СК „Палашев” – шампион на държавното първенство по колоездене и шампион на държавното първенство по триатлон за девойки

 

Борислав Палашев, СК „Палашев” – държавен шампион по триатлон за мъже в Бургас, спринтова дисциплина (750 м плуване, 20 км колоездене и 5 км бягане)

 

Кристина Данаилова, СК „Пентатлон” – шампион на държавното първенство по фехтовка за жени в Пловдив

 

Красимир Неделев, Модел-яхт клуб „Пазарджик” – шампион на държавното първенство по корабомоделизъм за ученици до осми клас в Харманли

 

Гергана Павлова – „Бадминтон скуош клуб Пазарджик” – шампион на държавното първенство до 19 години индивидуално, на двойки и на смесени двойки (спортист номер 1 на община Пазарджик за 2020-а година за втори път е абсолютен шампион в тази възраст, б.р.)

 

Виктория Александрова и Иво Тодоров от СК „Импулс” – абсолютни световни шампиони по спортни танци

 

Кристиян Василев от СК „Динамик” – шампион по фитнес за юноши на държавно първенство в Пловдив

 

Особено радостни бяха в СК „Палашев”, за които настоящата година определено е най-успешната не само заради извоюваната преди няколко дни титла при мъжете в триатлона. Което си е пробив.

„На фона на тежкото пандемично време, което сполетя не само нас, а всички спортисти, успяхме, доказахме се, напредваме и тази година бих казал, че надграждаме, защото е доста по-успешна”, коментира пред „Знаме” председателят и старши треньор на клуба Борислав Палашев-старши. „Вече имаме републикански шампион при мъжете, затвърждаваме при момчетата и момичетата, както и при девойките. Радостното е, че от две държавни първенства имаме имаме държавни шампиони и в двете дисциплини – спринт и основна. В колоезденето за първа година ще сме съвсем нов клуб, защото сега се регистрирахме официално във федерацията. Но имаме много добро представяне, особено при девойките. Никол Колишева, Габриела Теодосиева, Елизабет Мерк, Кристина Мерк… При момчетата - Красимир Георгиев, Кристиян Колев… Доволен съм. В триатлона пък работим на малко по-високо ниво – сътрудничим си с международни треньори по плуване. Един от тях е хърватинът Динко Джукич, бивш национален шампион на страната си и двукратен участник на олимпийски игри. Специалист на много високо ниво – идва в Пазарджик, ние ходим на лагери във Варна, където той има местен клуб, и оказва огромна помощ. Новата федерация по триатлон, която е от две години, страшно много ни помага. Това, което направиха от създаването си, не беше правено 6 години назад. Благодарим и на община Пазарджик и на кмета Тодор Попов и на председателя на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова”, каза Палашев-старши. А най-добрият състезател на клуба – Борислав Палашев, коментира пред наш репортер, че не силната конкуренция, а времето е основният стимул, който те кара да се хвърляш здраво в тренировките и на състезания. И че успехите се постигат с много труд, упорство и постоянство, а лишенията са много, но си струват.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички