Понеделник, 18 Oct 2021
 
Други

Наши творци гостуват на „Шипка“ 6

  18.07.2021 06:59             
Наши творци гостуват на „Шипка“ 6

СОФИЯ. В Съюза на българските художници на "Шипка" 6 бе открита изложба под надслов "Една отложена изложба - 60+-1" на пазарджишката художничка Маргарита Иванова и на скулптора Спас Киричев, също от нашия град.

В експозицията си те представят по около 60 творби, заели пространството на втория етаж на престижната галерия. Изложбата може да се посети до 31 юли.

- В работите си показваме нашите идеи и търсения в изкуството,

нашите творчески вълнения през последните 10 години

- сподели за "Знаме" Маргарита Иванова. - В картините и скулптурите присъстват разнообразни теми, сюжети и цикли. В живописните и керамичните картини оживяват тибетски сказания, женски образи, портрети, конете като герои в произведенията ни, изобразени в различни ситуации.

Натюрмортът също е част от живописта и керамиката с имена като "Утро с пеперуди", "Опасен чар" и други. В цикъла "Другите лица" са включени символични образи - на късмета, на съвремието, на античното изкуство. В

живописните картини

използвам маслени бои с различен подход към маслената техника, поясни художничката.

Спас Киричев представя монументална скулптура, кавалетна скулптура и малка пластика. Творбите са изработени от бронз. Авторът сам минава през целия творчески процес - от идеята, модела до крайния завършек на скулптурното произведение, заедно с допълнителните детайли за това как най-добре да изглежда в пространството.

Преди 10 години Маргарита Иванова и Спас Киричев гостуват с изложба в галерия "София прес" към СБХ. Новата, отложена с година заради пандемията изложба ще зарадва почитателите на художественото изкуство в столицата.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички