Пазарджик

Учениците на ПГИМ получават удостоверенията си за практика на тържествена церемония в съда

  14.07.2021 11:46             
Учениците на ПГИМ получават удостоверенията си за практика на тържествена церемония в съда

ПАЗАРДЖИК. В Съдебната палата утре ще се проведе тържествено връчване на удостоверения на учениците от X „в“ клас от паралелка „Съдебна администрация“ при ПГИМ гр. Пазарджик. Вече писахме, че те успешно завършиха производствената си практика в Окръжен и Районен съд – Пазарджик. Тържествената церемония започва от 14 ч. в Зала №1 в храма на Темида.

Учениците посетиха съдебни заседания по наказателни и граждански дела, запознаха се с работата на различните служби в съда: „Регистратура“, „Деловодства“, „Съдебни секретари“, „Бюро призовки“,  „Архив“, „Бюро съдимост“. В хода на ученическия стаж им бяха изнесени лекции за уредбата на съдебната система, запознаха се с професията „съдия“, с работата на съдебните служители и организацията на работа в съдилищата. Бяха им представени статута и правомощията на съдебните заседатели, функциите на вещите лица и съдебните преводачи, начинът на провеждане на юридически стаж за стажант юристи.

Инициативата е част от споразумение, сключено между Висш съдебен съвет и Образователната програма МОН относно Образователна програма “Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ и заповед на министъра на образованието и науката за утвърждаване на учебен план по специалност „Съдебна администрация“ за професионално образование с придобиване на трета степен на професионална квалификация.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ, 0888 616 438.

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.
Всички