Понеделник, 20 Сеп 2021
 
Други Пазарджик

Трагедия! Нелепо загина съдия Стела Михайлова

  10.07.2021 11:52             
Трагедия! Нелепо загина съдия Стела Михайлова

ПАЗАРДЖИК. Нелепо си отиде съдия Стела Михайлова, съобщиха за „Знаме“ нейни близки. Тя е паднала от терасата на дома си в областния град преди часове, а падането от блока е било фатално.Новината попари не само съдии, прокурори, адвокати и други бивши и настоящи служители на юридическото поприще, но и много хора, които познаваха съдия Михайлова като човек и професионалист. 

По случая незабавно е образувано досъдебно производство за склоняване към самоубийство към неизвестен извършител, каквато е рутинната процедура. Най-вероятно обаче се касае за нелепа случайност, коментират запознати с разследването.

Това е втори магистрат от Районния съд в Пазарджик, който без време се прощава с живота. През декември 2019-а почина и съдия Майа Попова.

Съдия Стела Михайлова правораздава в Районния съд от дълги години и бе в разцвета на силите си - ненавършила даже 50 години. Тя се доказа като безупречен професионалист и в наказателната колегия, чийто член бе, и в гражданската колегия. През 2018-а съдия Михайлова бе отличена като един от съдиите с най-добри показатели за разглеждане на актовете, потвърдени от горна инстанция на Районен съд-Пазарджик за 2017-а година. Стела Михайлова е сред отличниците и за 2020-а година - при нея са постъпили 400 дела, а тя е приключила 420 дела, което я прави трета по натовареност от 11-те магистрати в съдилището. Тя е с ранг "Съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд".

„Знаме“ изказва своите съболезнования на близките на съдия Стела Михайлова.

Мир на паметта й!

(Зн)


Свързани