Четвъртък, 07 Oct 2021
 
Пазарджик

Граждани блокираха Звъничевско и Бошулско шосе заради Западния обход

  08.07.2021 17:24             
Граждани блокираха Звъничевско и Бошулско шосе заради Западния обход

Тридесетина протестиращи блокираха за няколко минути шосетата от Пазарджик за Бошуля и Звъничево, като обясниха, че засега протестът им е символичен, но може да бъде по-продължителен в следващите дни. Вече писахме, че акцията е организирана от Инициативен комитет в квартал „Запад” срещу заповед на Агенция „ Пътна инфраструктура“, с което е прекратена  процедурата за проектирането на Западния околовръстен път на Пазарджик.

- Не сме съгласни в нашия красив град да преминават големи автомобили, да замърсявата, да рушат пътищата нии за застрашават здравето ни. Искаме да живеем мирно, спокойно и кротко, а те ни спряха и Западния околовръстен път, и санирането! Защо?! Ако трябва, ще идваме всеки ден и ще затваряме пътя - категорична бе пред „Знаме” председателката на Инициативния комитет Йорданка Генчева. Тя добави, че вече живеещите в „Запад” получават подкрепа и от други квартали и в следващите дни протестиращите ще са още повече.

На същото мнение са и Йорданка Минчева, Тамара Николова, Райна Фурнаджиева и останалите им съмишленици, които подчертават, че протестът им е граждански и го разграничават от каквито и да било политически партии.

„Това, дека искат да се напави, догодина започват магистралите да се плащат. И шофьорите на тирове ще са принудени да минават покрай къщите ни по второкласния път, защото ако платят за магистрала, чорбаджиите няма да им покрият разходите”, казва Георги Ганчев, който сам е дългогодишен шофьор на ТИР.

Недоволните бяха разпънали плакати с надпис  „Вън тежкия трафик от града ни!“ и „Рушите къщите ни!”, с които настояваха изграждането на  въпросния околовръстен път да не бъде спирано или отлагано, тъй като се разчита, че той ще изнесе тежкотоварните камиони от центъра на Пазарджик и няма да има задръствания и пътно-транспортни произшествия. Ден преди блокадите кметът на общината Тодор Попов призова шефът на АПИ и регионалният министър да обяснят на пазарджиклии защо е спряна процедурата за проектирането и изграждането на Западния околовръстен път.

Полицията беше създала организация така че да не се получи сериозно блокиране на движението. Така например на бул. "Александър Стамболийски" товарните автомобили бяха пренасочвани по други маршрути още преди пешеходната пътека на кръговото движение при магазин "Успех", където бяха протестиращите.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички