Други Избори

Йордан Тодоров от ”Българско лято”: У нас властва усещане за несправедливост и това трябва да се промени!

  09.07.2021 06:11             
Йордан Тодоров от ”Българско лято”: У нас властва усещане за несправедливост и това трябва да се промени!

И в политиката, и в ралито, работата е екипна, но в политиката се бориш и за другите

Гражданска платформаБългарско лятосъбра в редиците си много млади и ентусиазирани за промяната хора. Днес наш гост е вторият в листата от партията на бизнесмена Васил Божковмениджърът Йордан Тодоров, на 35 години, който е роден, живее и работи в град Пазарджик. Занимава се с предприемачество, запален планинар, рали шампион и човек, който се включва  в благотворителни каузи.

- Г-н Тодоров, Вие сте ново, младо лице, за първи път се включвате в политиката. Кое ви накара да влезете в тази надпревара? От рали шампион до кандидат за народен представител труден ли е пътят? Разкажете малко повече за себе си.

- Вярвам, че различните времена раждат различни хора. За съжаление във времето, в която живеем се получи едно изкривяване на морал и ценности. И колкото и да се говори по време на избори за реформи в различни сфери, целящи по-добрия живот и връщане към устойчивите принципи на една нация и държава, така след изборите ставаме свидетели на лобистка политика, обслужваща само лични и корпоративни интереси. Сменяме една политическа сила с друга, един лидер с друг. Резултатите са налице, първенци по всички съществуващи негативни класации, от свобода на словото, през образованието, социалната политика, здравеопазване, та дори и първи по жертви на ПТП. Затова посочих, че всяка епоха ражда своите апостоли, хората, които ще поведат България към промяна. Преди близо два века, тази необходимост е родила революционери, хора милеещи за България. Хора прокудени в Румъния, Сърбия и по света са били основатели на българските революционни комитети. Комитети, които дадоха свободата на българския народ. Истината е, че в идеите на Гражданската платформа „Българско лято” видях точно тази енергия, тази жажда за промяна на изгнаника в чужбина, който не се страхуваше да изкара на показ тъмната страна на българската управляваща върхушка. Видях, че България има нужда от просперитет и по- добри дни. Това ме мотивира, защото аз искам по-добър живот за всички. Не искам детето ми след като завърши училище да е принудено да търси шанс в чужбина, искам да остане тук заедно с други деца, да творят и работят за България, да имат перспектива, да създават семейства. След този един месец кампания и срещите със стотици хора от областта, знам, че не съм само аз. Затова ще дам всичко от себе си, за да не разочаровам никого след изборите и да запазя доверието, което ми гласуват. Да, наистина съм нов за политиката, но политиката не е нова за мен. Имам качествата и познавам механизмите, за да се справя и с най-трудното предизвикателство.

- Вече имате няколко купи от първи места. Къде се преплитат политиката и ралитата?

- Любовта към природата и нейното опазване доведе до участието ми в няколко организации, занимаващи с  планинско спасяване, офроуд състезания и водни спортове. Така започнах и да се състезавам. Както в политиката, така и в ралито в основата на всяко постижение стои екипната работа,  но в политиката се бориш и за много други хора и носиш отговорност за тях. Необмислени и користни действия в политиката разочароват гласоподавателите. Ако намирам сходни черти, то това е само в желанието да бъда безупречен и да дам най- доброто от себе си.

- Защото избрахте да участвате в гражданска платформаБългарско лято”?

- Ще си позволя да цитирам един човек, който е ярък пример за български държавник, а именно Стефан Стамболов, който казва, че и за опашката на дявола ще се хване, ако трябва, но ще изтегли България. България вече си има достатъчно дяволи, които ни доведоха до дъното, време е за промяна и да има справедливост за всеки, време е за нови хора, за да могат да върнат държавата по правилния път. Много партии изгубиха доверието ни. Смятам, че бъдещето на политическия и управленския живот е именно в гражданските платформи. " Българско лято" има съвременна политическа визия, идеите идват пряко от гражданите, а не от политици, които са изгубили всякаква връзка с реалността за начина на живот на българския народ. Това е форма на пряка демокрация, суверенът изразява своята воля чрез народния представител като сам му задава насоката, която трябва да работи. Не просто да дадеш своя глас, а да участваш пряко в изграждането на една или друга политика. Да бъдеш идеен, да градиш, да бъдеш ангажиран с просперитета на една държава, да бъдеш активен.

- Справедливост за всеки е мотото наБългарско лято”. Това ли е най-важното, което трябва да върнем на българинаусещането за справедливост?

- В България властва усещане за несправедливост,  усещане, че има хора, за които всичко е позволено, които са над закона и други, които понасят тежестта на закона в неговата цялост. В едни това доведе до чувство за недосегаемост, а в други усещане за несправедливост. И това разделение е явно и видимо. Да, ние от „Българско лято” искаме законът да бъде еднакъв за всички. Говорейки за справедливост обаче, говорим за справедливи и достойни заплати и пенсии, говорим за това за всички деца да има модерно образование и всички хора да могат еднакво да се лекуват.  Затова се обединихме зад това мото и вярвам, че чрез общи усилия, енергия и отговорност имаме капацитета да го постигнем в разумен срок. Надявам се, че ще получим нужната подкрепа за номер 15 от хората, за да имаме възможност да реализираме идеите си.

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички