Пазарджик

В САЩ Малката Мис Пазарджик за 2010 г. взе сертификат с безпрецедентно висок резултат

  14.07.2021 06:01             
В САЩ Малката Мис Пазарджик за 2010 г. взе сертификат с безпрецедентно висок резултат

Мечтата на Елица Ганева е да стане Доктор по морска биология

Елица Ганева от щата Орегон преди дни защити безпрецедентно най-високото и рядко срещано в езиковите среди в САЩ ниво на владеене на български език за тази възрастова група (писмено и говоримо), а именно ILR4+. Новината бе съобщена навръх 4 юли - националния празник на Щатите от Асоциацията на българските училища в Америка.

Ели е Малката Мис Пазарджик за 2010 г. Има корени и в Мало Конаре. От малка е дейна и успешна. През годините в "Знаме" нееднократно сме ви разказвали за нейните многобройни успехи и разнообразни изяви.

Печелила е не една и две награди

- от литературни конкурси, от конкурси за рисунки, в резултат на което през 2012 г. стана лауреат на стипендиантската програма „Успелите деца на България“ на фондация Димитър Бербатов.

Госпожицата беше лице на кампанията за пътна безопасност "Искам да порасна" през 2014 г.. Участваше в реклами, както и като статистка във филми.

Ели е родена в Орегон, но заедно със семейството си се връща в България, за да укрепи своите корени с нашата култура и език. У нас учи от 1 до 9 клас. След това поема с „пълна пара“ по пътя на мечтите си, а именно - да стане Доктор по морска биология и

да изследва бозайниците в океаните

Година преди да завърши средното си образование, университетите по тихоокеанското крайбрежие на САЩ, не просто й дават такъв шанс, а буквално се борят за нейното внимание, след като в 10 и 11 клас Елица постига и поддържа пълен отличен успех в родния си щат.

Нашето момиче приема максимата на майка си: "Живей така, че да не пропускаш никоя възможност за избор, дадената ти от съдбата! Познавай и обичай българските си корени, откривай нови култури, учи чужди езици и следвай мечтите си с помощта на мъдростта във всички тях".

Мария ДЪБОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички