Понеделник, 27 Сеп 2021
 
Други Избори 2021

БСП в Септември: Времето на “частните общини“ изтича

  26.06.2021 17:03             
БСП в Септември: Времето на “частните общини“ изтича

„Промяната след тези избори ще направи възможна една отдавнашна битка на БСП – срещу модела на „частните“ общини, времето им изтича. Така ще продължим и дългата битка на гражданите и на общинските съветници на БСП в Септември срещу злоупотребите в местната власт и срещу възпроизвеждане на статуквото“. Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ по време на среща с гражданите на Септември.

„От една страна стои статуквото, което виждаме до какво доведе в община Септември, а от друга страна – новите сили, обещаващи промяна. Едните ги видяхме, другите обаче бягат от дебати и никой не знае какво ще правят за икономиката, за здравеопазването, за младите хора. БСП е разумна и модерна партия. Хората знаят какво да очакват от нас, а политиките ни са ясни – силна и модерна икономика, и нов ръст с подкрепа на държавата и здрава, образована нация. Но за да се случи това е нужна прозрачност, нужно е държавата да се върне на мястото си, а върховенството на закона да не е само на думи.”, каза още Стойнев.

Драгомир Стойнев даде за пример Петя Цанкова, втора в листата на „БСП за България“ и общинските съветници на БСП в Септември като пример за силна, но и много добре обоснована позиция срещу статуквото в общината.

Петя Цанкова, която със свои съмишленици е водила много битки и в Септември с местната власт, и на национално ниво, посочи, че БСП е принципната партия, единствена която не се е изкушила да управлява с ГЕРБ и е последователна в своите позиции. „Ние сме ново поколение социалисти, които са част от европейското семейство на социалистите, имаме морал, имаме силата да променим България“, заяви Цанкова.

Петя Цанкова подчерта, че прогресивността на БСП може да бъде видяна и във факта, че тя вижда образованието като основна ценност и основа на икономическия просперитет на нацията.

 „Учител съм от 20 г., винаги съм била горда, че съм дала частица от себе си да формирам млади личности. Работата на учителите обаче страда от недопустимото политизирането на образователните структури, от подмяната на историята и националните ценности“ – заяви Цанкова. Според нея инфраструктурните проекти трябва да вървят ръка за ръка с грижата за хората. „Със сърце ще работим за здрава нация, образовано поколение и развиваща се държава”, каза Петя Цанкова.

За реформа в правосъдната система пред присъстващите говори Лиляна Мърхова-Присадникова, която е юрист по образование. „Промяната минава през законодателството, когато има ясни правила, нещата да вървят по-добре“, посочи третата в листата. „За щетите, които се причиняват на държавата трябва да се носи персонална отговорност“, категорична бе Лиляна Мърхова-Присадникова.

По време на срещата бяха засегнати и теми от социалната политика. БСП е единствената партия, която отдавна иска преизчисляване на пенсиите, за което се обяви и служебното правителство. БСП е и единствената партия, която говори за радикална реформа в здравеопазването, защото здравето не е стока и хората трябва да имат достъп до здравеопазване, както е правото им по Конституция, стана ясно по време на срещата.

„Ние сме нация, която изчезва в мирно време и това е страшно, единствено БСП предлага мерки за справяне с демографската криза, подкрепящи младите и работещи семейства, сред които семейно подоходно облагане, безплатни учебници и лекарства за децата, каза водачът на листата“ - Драгомир Стойнев бе категоричен, че за БСП е важно българите да бъдат здрави и образовани и това става държавна политика. Според него е крайно време да се случи промяната и да има работещ и нормален парламент.

В срещата участваха също кандидатите за народни представители Гълъбина Карамитрева, Васил Аврамов, Полина Шишкова, Атанас Туманов, Горчо Станков, Николай Дечев, Гергана Ичева, Димитър Жилков, Сергей Темелков и Георги Янкулов.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички