Други Избори

Кои са лицата на БСП в Пазарджишко?

  24.06.2021 17:33             
Кои са лицата на БСП в Пазарджишко?

Освен сблъсъкът на политики, изборите са и състезание между личности. Макар, че след изборите от март, в резултат на вътрешно-партийни номинации, организациите на БСП, направиха промени в листата с кандидат-народни представители, партията в Пазарджишко залага на устойчиво ядро от личности.

Решението на ръководството на БСП, да изпрати Драгомир Стойнев начело на пазарджишката листа на социалистите, след като той близо 7 години представляваше област Стара Загора в парламента, бе посрещнато като добра новина в региона. Бившият министър на икономиката и енергетиката е възприеман като един от хората със собствена тежест в партията, диалогичен, понякога критичен, но партийно отговорен. В Пазарджишко той не стъпва като ново лице, поради добрите си контакти с партията като неин бивш заместник-председател и позитивно отношение сред бизнес средите заради работата му като министър на икономиката  и един от хората, дълго време отговарял за диалога с бизнеса в БСП.

Втората в листата – Петя Цанкова е дългогодишен учител с над 20-годишен стаж. В момента преподава математика в Пазарджишката Езикова гимназия. Тя е лидер на БСП на областно ниво, избрана с пълно единодушие преди малко повече от година. Цанкова е и един от най-активните опозиционери в община Септември срещу компрометираното управление на бившия кмет Марин Рачев. Три мандата е общински съветник в община Септември. Сред близките си, тя е позната като запалена по планинския туризъм. Голяма е и страстта й към българския фолклор.

Лиляна Мърхова-Присадникова е трета сред кандидатите на БСП. Тя е юрист с над 20 години професионален опит. Работила е като адвокат и юрисконсулт в банка. В момента е общински председател на социалистите в Пазарджик и общински съветник. Част е от сдружение в подкрепа на малките населени места, природата и младежите. Вярва, че почтеността в политиката се връща с почтени хора. Държи децата ни да получават вниманието и грижата на държавата, така както е в другите европейски страни.

Коалиционният партньор на БСП Симеон Симеонов е на 4-та позиция. Той е председател на патриотичното сдружение „Отечествен съюз” и общественик. Занимава се с частен бизнес в сферата на инвестиции, недвижими имоти, туризъм. Дългогодишен ръководител на Българската федерация по бадминтон. Личната му кауза е да се възстанови престижа на Пазарджишкия регион на икономическата карта с ускорен икономически растеж, с изпреварващ ръст на доходите чрез целеви инвестиции за реиндустриализация преди всичко в секторите на високите технологии, фармацията, хранително вкусовата промишленост и специализирания балнеологичен, екологичен, СПА и културно-исторически туризъм.

На 5-то място е още една дама с професия на юрист и опит в местното самоуправление - Гълъбина Карамитрева в момента е зам.-кмет на община Пещера, преди това и общински съветник от БСП. Голяма част от професионалния и път е свързана с подобряване на живота в родното и място. Вярва, че има компетенцията, силата и енергията да продължи да го прави.

На 6-то място е представителя на община Велинград Васил Аврамов. Учител със сериозен интерес към модерни програми за развитие на човешките ресурси. Наред с основната си специалност „География и история” той има Магистратура по  „Обществено здраве и здравен мениджмънт” от Медицински университет – София. Работил е активно по програми на Junior Achievement България. Вярва, че промяната е необходимост за развитие, като трябва да започне от нас самите и смело да защитаваме гражданската си позиция. 

Полина Шишкова, на 7-мо място,  е икономист, възпитаничка на европейски висши учебни заведения, представител на Кооперативния съюз. Тя вече има опит и като народен представител в 44-то НС. Сред приоритетите й са политика за насърчаване на млади хора и семейства, Според нея област Пазарджик може да бъде еквивалент за просперитет, развитие и иновативни дейности. Опитът и в кооперативни съюз я правят привърженик на социалната и солидарна икономика. Смята, че развиването на кооперативния бизнес модел е една от добрите възможности за малките и средните предприемачи и хората, които стартират свой бизнес.

На 8-мо място е Стойко Стефанов - инженер–енергетик и трети мандат общински съветник на БСП в Белово. Той определя себе си на първо място като човек, който многократно помага на хората. От години дарява заплатата си като общински съветник на хора в нужда. Познат е и като инициатор на събития за възраждането на български обичаи. Вярва и помага на всяка кауза, която е свързана със запазването на българщината, българските традиции и вярата. Обича планината и спортовете, свързани с нея.

Атанас Туманов, който е 9-ти в листата на БСП,  е здравен мениджър – професия, свързана с проблемите в най-горещата теми на деня – управлението на здравеопазването. Той е работил в редица изтъкнати български здравни заведения. Личната му кауза е България да приеме свой собствен Национален антираков план, който да включва структуриране на грижите за пациентите и цялостна политика за превенция, диагностика и лечение на онкологичните заболявания.

Стефка Пенева, 10 място, е икономист и също има административен опит в здравни институции и общинска администрация. В момента работи като управител „Транспорт” в частна фирма. Голяма част от ежедневието и е свързано с отглеждането на децата и - момиче на 5 г. и момче на 3 г. Човек, добре познат с гражданските си позиции на местната общественост.

Диана Варникова – Милчева, на 11-то място, е експерт и познато име в Пазарджик. Тя е член на Съюза на българските журналисти. Била е зам.-областен управител в периода 2013-2015 г. В момента работи като експерт „Връзки с обществеността, програми и проекти“ в Регионална библиотека „ Н. Фурнаджиев“ -  Пазарджик. Личната и кауза е Пазарджик и регионът да бъдат предпочитани места за живот чрез реализация за младите и за хората в трудоспособна възраст. Неведнъж се е включвала и подкрепяла благотворителни инициативи в помощ на нуждаещи се, защото смята, че нейната мисия в обществото е да помага на хората.

На 12 място е общинският съветник от Батак инж. Горчо Станков. Професията му го сблъсква ежедневно с друга гореща тема – горите, състоянието им и опитите за намеса в работата на професионалистите в сектора. Завършил е специалност „Горско стопанство“ и магистратура „Стопанисване на горите“ в Лесотехнически университет – София. С опит в сферата на ловното и горското стопанство. Работи като главен специалист в Горско стопанство – Пловдив. Смята, че е време да върнем лесокултурните мероприятия в горите.

На 13-то място е Невенка Ролева - банков мениджър. Има дългогодишен опит на административни и ръководни длъжности в банкови институции. Завършила е обучения за подобряване на мениджърски умения и междукултурно сътрудничество. В свободното си време обича да рисува.

14-ти в листата е Николай Дечев е завършил образованието си в Испания. Избира да се върне в България и родния си град, където се занимавата с транспорт и логистика. Подкрепя опазване на природата и подобряване на междуселищния транспорт в малките общини, отдалечени и труднодостъпни места.

Гергана Ичева е експерт „Човешки ресурси”.  Работила е като експертен сътрудник към политическия кабинет на министъра в Министерство на икономиката и енергетиката и като старши експерт в Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. В момента се занимава с организация на труда в частна фирма и е поставена под номер 15.

Димитър Жилков, на 16 място, е пример за млад човек, с добро образование, но избрал труден сектор и самостоятелна реализация. Димитър е бакалавър по администрация и икономика, но е открил своето призвание в родното земеделие. Фермер, който се занимава с производство на плодове и зеленчуци, зърнени култури, трайни насаждения сливи, пшеница и слънчоглед. Бори се за повече възможности за подпомагане на младите хора в аграрния сектор.

След него, на 17-о място, е Сергей Темелков - икономист и собственик на предприятие. Има надежда, че държавата ще започне да се занимава реално с проблемите на малкия и среден бизнес, защото той е гръбнакът на българската икономика, а подкрепата за него е само на думи. Когато родният  бизнес усети , че има смисъл да инвестира тук, тогава ще дойдат и чуждите инвеститори, смята той и би работил за тази  кауза.

На последно място е Георги Янкулов, който също е икономист, но е познат на местната общественост като учредител на Фондация „Бъдеще за древна Царина”. Личната му кауза е да бъде опазено село Црънча, като живо село, а не затихващо като вилна зона край военен полигон. Подкрепя по-широко и пряко участие на хората във  вземането на решения за тяхното настояще и бъдеще, бори се за вдъхване на нов живот на закритите училища, нова държавническа визия и стратегия за българската общност в чужбина, стесняване полето за корупция и озаптяване на държавните бухалки.

Платена публикация


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички