Други Избори 2021

В Панагюрище БСП пое ангажименти за общината и представи пакет от социални, здравни и образователни мерки

  23.06.2021 14:18             
В Панагюрище БСП пое ангажименти за общината и представи пакет от социални, здравни и образователни мерки

  • Социалната ни програма не е хранилка за помощи, а дава шанс на отговорните да се развиват
  • Без политизиране на образованието, неговите регионални структури н може да се ръководят от политически лица
  • Държавните и общинските болници със статут на обществени лечебни заведения и силен контрол над управлението над болничните финанси

„Прагматично, бързо и качествено трябва да се решават проблемите на Панагюрище. Нуждите на хората не могат да бъде мачкани заради това да се удовлетворят нечии интереси чрез обществени поръчки и кражби“. Това заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ по време на среща с граждани на Панагюрище. Според БСП на дневен ред стоят решаването на проблема с водата в Панагюрище – завършването на строителството на яз. Луда Яна и пречиствателната станция за питейни води, газификация на общината, качествено и без повече отлагане обновяване на пътната инфраструктура и по специално пътищата Панагюрище-Вакарел-София и на пътя Елешница – Левски. Развитие на историческия и спа-туризъм в Панагюрище също ще са сред задачите на социалистите.

Стойнев бе категоричен, че един от първите приоритети на БСП е качествено и общодостъпно здравеопазване, като държавата ще се грижи за държавните и общинските болници като им даде статут на обществени лечебни заведения и засили контрола над управлението над болничните финанси.

БСП ще предложи следващият Парламент да извърши промени на законодателството за намаляване на ДДС върху лекарствените продукти и медицинските изделия на 9% и безплатни лекарства за деца до 14-годишна възраст.

„Основна част от социалните мерки на БСП са насочени към подкрепа на отговорните, работещите българи въпреки че не сме изоставили и пенсионерите, и социално уязвимите. Категорично сме за преизчисляване на всички пенсии спрямо средния осигурителен доход през 2017 г., което ще засегне близо 1,3 милиона пенсионери“, каза Стойнев.

Той представи вижданията на социалистите за насърчаваща младите семейства и социална подкрепа, която да работи за преодоляване на демографската криза. Сред тях са осигуряване на безплатни детски ясли и градини, еднократна помощ в размер на 6500 лв. за всяко второ и трето дете на родители, които са осигурени минимум 24 месеца назад, увеличаване размера на майчинството през втората година до размера на минималната работна заплата от 380 лв. на 650 лв., еднократна помощ от 250 лв. за всички деца от първи до четвърти клас, давана в началото на всяка учебна година, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас.

Петя Цанкова, дългогодишен учител и номер 2 в листата на „БСП за България“, бе категорична, че БСП не е била част от статуквото и даде за пример активните позиции на общинските съветници на партията в Панагюрище. „Имаме дългогодишни съветници, които са се противопоставяли на безумни решения в общините в Пазарджишко и поздравявам групата на общинските съветници на БСП в Панагюрище“. Цанкова подчерта, че не бива да се допуска политизиране на образованието и неговите регионални структури да се ръководят от политически лица. Тя заяви, че БСП ще постигне целта си за един учебник по всеки предмет, ще работи за преодоляване на все по-високата функционалната неграмотност и ще продължи да подкрепя учителите, които създават бъдещето на страната.  „Без образование няма да има модерна икономика и силна нация.“

Симеон Симеонов, председател на „Отечествения съюз”, коалиционен партньор, номер 4 в листата и родом от Панагюрище, припомни, че Панагюрище успява да съхрани своята индустрия и да създаде нови производства, но въпреки това хората не живеят добре. „Удари ни това, от което най-много боли - децата и внуците да се скитат в чужбина“, заяви Симеонов.

„Неравенствата и несправедливостта, не се търпят от панагюрци, градът ни е създаден с труда на всички негови граждани“ – заяви Симеонов. Според него БСП за България има цялостна програма за грижа за бедните, пенсионерите, инвалидите.  Той подчерта, че младите бягат  не само заради ниското заплащане, а и заради цялостната среда в страната ни, в която те не виждат тук житейски просперитет.

Кандидатите за народни представители на „БСП за България” разговаряха и с жители на панагюрските села Елшица и Бъта. В срещите участваха и Лиляна Мърхова-Присадникова, Васил Аврамов, Полина Шишкова, Стойко Стефанов, Атанас Туманов, Горчо Станков, Николай Дечев, Димитър Жилков и Георги Янкулов.


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички