Избори 2021 Пазарджик

Работна среща за предстоящите избори се проведе в Областната администрация

  17.06.2021 17:19             
Работна среща за предстоящите избори се проведе в Областната администрация

На работна среща, инициирана от областния управител Иван Васев беше обсъдена отново координацията между институциите, участващи в организирането и провеждането на предстоящите избори за Народно събрание на 11 юли. В срещата участваха председателят и секретарят на РИК Пазарджик, представители на Информационно обслужване, ОДМВР Пазарджик, РЗИ Пазарджик и община Пазарджик.

Отново бяха дискутирани транспортните схеми по доставката на машините за гласуване, графикът за придвижване на секционните избирателни комисии до РИК, след приключване на изборния ден, както и въпроси, свързани с отпечатването на информационни табла и материали. До края на месец юни, областна администрация ще предложи оптимизиран вариант на график за приемането на изборните книжа в РИК, в изборната нощ. Целта е да не се допусне струпване на членове на СИК пред сградата на община Пазарджик, да се подпомогне работата на РИК по приемане на изборните протоколи и да се спазят стриктно всички въведени противоепидемични мерки от МЗ.

В РЗИ-Пазарджик има в наличност ваксини за всички членове на новоназначените СИК, които желаят да се ваксинират. В утрешния ден мобилен екип на РЗИ Пазарджик ще ваксинира членове на секционни избирателни комисии от община Септември. От здравната инспекция имат готовност да осигурят мобилни екипи и в други общини.

До 18 юни, кметовете на общини трябва да уведомят областния управител за определените във всяка община помещения, в които ще се съхраняват бюлетините и други изборни книжа за произвеждане на предстоящите избори.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

НАБИРА ОХРАНИТЕЛИ ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ В ГР.ПАЗАРДЖИК ЗА ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА НА ВЪЗРАСТ ДО 65Г. ТЕЛ.0889 300 750

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ, ЦЕНТЪР, 0877 122 337

НАБИРАНЕ НА РАБОТНИЦИ - ЗИДАРИ, КОФРАЖИСТИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО В ГЕРМАНИЯ, ДО 40 ГОДИНИ. 0049 152 145 399 26
Всички