Понеделник, 20 Сеп 2021
 
Спорт

Малките тенисисти на ТК ”Панагюрище” се представиха достойно на държавното

  17.06.2021 16:38             
Малките тенисисти на ТК ”Панагюрище” се представиха достойно на държавното

МОМЧИЛГРАД-ПАНАГЮРИЩЕ. Достойно представяне на държавното лично и отборно първенство по тенис на маса за момчета и момичета до 10 години записаха тенисистите на ТК  "Панагюрище". Силната надпревара  се проведе от 10 до  13 юни в Момчилград. Участие в нея взеха най-добрите клубове от страната.

Тенис клуб „Панагюрище” участва в състав: Димитър Димитров, Илия Зубев, Радостин Бараков, Сияна Ралчева, Ема Накова и Радина Захариева.

В първия ден се проведе личната надпревара, в която взеха участие над 80 състезатели. Участниците бяха разпределени в групи, като първите двама от всяка група се класират за основната схема.

При момичетата и трите панагюрски състезателки се класираха за основната схема. Сияна Ралчева направи 4 победи и стигна до полуфинал, където загуби от шампионката на ‚Корабостроител” (Варна) и игра за 3 и 4 място. След постигната победа се окичи с бронзов медал.

Ема Накова – дъщеря на бившата наша тенисистка, многократна шампионка и национална състезателка Нелия Тушлекова, стана първа в групата, класира се за основната схема, стигна до четвъртфинал, който загуби и се класира на 5-8 място.

Радина Захариева – най-малката участничка, записа 3 победи и също се класира за основната схема и в крайното класиране зае 9-16 място. Радина е внучка на добрия тенисист Захари Захариев.

При момчетата Димитър Димитров стана първи в групата , класира се за основната схема, където постигна 3 победи. Стигна до четвъртфинал и игра бараж за 4 и 5 място. След загуба от състезател на „Стоянстрой“ (Пловдив) остана на 5-то място.

Илия Зубев стана втори в групата, класира се за основната схема и след 2 победи се нареди на 9-16 място.

Радостин Бараков, за когото това бе първо участие в състезание от такъв ранг, записа една победа в групата си и се нареди между 22-32 място.

В отборната надпревара момичетата играха прекрасно. Те постигнаха 6 победи и стигнаха до финал с миналогодишните шампиони „Комфорт“ (Варна). Загубиха  с 3:1, но и трите момичета играха достойно, показаха високо спортно-техническо ниво, голям морал и огромна панагюрска борбеност. Сияна Ралчева разкри таланта си и огромния си потенциал. Ема Накова показа изключителна спортна амбиция и загатна за огромните си възможности на фона на голяма борбеност и воля. Радина Захариева също блестеше с борбеност, характер и правилна игра, направи разбор след срещите старши треньорът Борис Влахов.

При момчетата отборът стигна до полуфинал, като в битката за 3 и 4 място и бронзов медал загубиха от домакините от „Момчилград”  драматично с  с 3:2.

Димитър Димитров се оказа големият лидер и допусна една единствена загуба в отборната битка. През цялото време демонстрираше сериозен характер, воля и отлична техника. Илия Зубев приятно ни изненада в някои от мачовете, технически издържан , но за съжаление му липсваше опит. Радостин Бараков показа голямо желание, но липсата на опит и малко тренировъчно време попречи за по-добри резултати. Трудолюбието му в тренировъчния процес ще подобри резултатите му за в бъдеще, коментира старши треньорът Влахов. Ръководството на клуба благодари на децата, на техните родители, които ги подкрепяха в теза състезателни дни.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ДАВАМ АПАРТАМЕНТ ПОД НАЕМ. 0988 739 272

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ: ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР И ГРИМ, 0888 616 438.

СКЛАД ТЪРСИ РАБОТНИК, МНОГО ДОБРО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ, 0888 408 735.
Всички