Пазарджик

Петокласници от ОУ ”Христо Ботев” станаха ”Клас на годината”

  17.06.2021 15:54             
Петокласници от ОУ ”Христо Ботев” станаха ”Клас на годината”

Пети „а” клас от ОУ „Христо Ботев” в Пазарджик с класен ръководител Сашка Дикова  е  победителят в конкурса „Клас на годината” под мотото „Бъди отговорен - бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класът победител получи плакет, грамота и голямата награда в конкурса - еднодневна екскурзия до София и посещение в Шоколадова работилница.

„Целите, които поставихме пред тази програма са постигнати. А те са да популяризираме доброто, да насърчаваме творческите способности на децата, да се учат на толерантност, на уважение, на подкрепа, на солидарност, на позитивизъм и да търсят доброто“, каза кметът Тодор Попов при връчването на наградата на тазгодишния „Клас на годината“.

 „Различни, но заедно, задружни, добри и отговорни” – това е мотото на петокласниците във всекидневното им общуване в училище и извън него. „Ние сме от различен етнос, ние сме с различни възможности – в класа ни има и три деца със специални образователни потребности, които ни вярват и разчитат на нас. Различието  не ни пречи да бъдем заедно в труда и игрите, когато има разбирателство, взаимопомощ и толерантност. Вършат ни се добрини и го правим заедно всеки ден”, единодушни са учениците от ОУ „Христо Ботев”.

Осем месеца 21 класа от 9 училища от Община Пазарджик разказваха и показваха чрез номинациите си как общуват помежду си без агресия, как работят и се забавляват заедно, какви нови знания и умения са придобили, как са станали по-задружни и толерантни към другите хора. С видеопослания, снимки и рисунки децата на дело ни показаха как добрините променят хората и света около нас, превръщайки го в по-добро място.

Можете да се убедите в това като посетите изложбата на таблата „Клас от добротворци” във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов”.

Изложбата е отворена до 25 юни от 9,00 до 17,00 часа.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички