Пазарджик

Националното турне „Песни от Средиземноморието“ започва от Пазарджик

  17.06.2021 15:03             
Националното турне „Песни от Средиземноморието“ започва от Пазарджик

Първият концерт от националното лятно турне с проекта "Песни от Средиземноморието" ще е в Пазарджик - на 23.06.2021 г., от 19 ч., в залата на ДКТ "Константин Величков". Ще участват звездите на българската музикална сцена: Валентина Корчакова (сопран), Марио Николов (тенор), специалният гост от Гърция, тенорът Георгиус Филаделфевс и Симфониета-Враца с диригент: Христо Павлов.

Зрителите ще се принесат в атмосферата на живописния регион с вълнуващи изпълнения на обичаните в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни, и разбира се сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър.

Билетите са в продажба на касата на Театъра, тел. 034 443533. Местата са ограничени на 50% от капацитета на залата, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.

Градът ни не е избран случайно за начало на националното турне. От Пазарджик е тенорът и любимец на няколко поколения меломани - Марио Николов, а сопраното Валентина Корчакова започва своята кариера от оперетния театър в града. Тя дебютира на професионална сцена в ролята на Мадлен от оперетата на Пал Абрахам "Бал в Савоя“ в постановъчната версия на режисьора Марио Николов през 2001 г. година и това е летящ старт на нейната певческа и актьорска кариера. Тази постановка на известния тенор е и неговата дипломна работа по режисура, а той самият е в централната роля, като партньор на Валентина Корчакова. Това слага началото на техния творчески тандем. В постановката от 2001 г. участват и звездите на Оперетния театър в Пазарджик - Стефка Караиванова, Иван Караиванов, Христо Зъзрев, артистите от Драматичния театър - Иво Русев, Александър Пасков и гост-солисти: Весела Нейнски, Елена Рашева. Диригент-постановчик – Юли Дамянов.

Публиката в Пазарджик познава звездните артисти, солисти в концерта „Песни от Средиземноморието“ и като изпълнители в централните роли в оперетите "Графиня Марица", "Една нощ във Венеция", "Царицата на чардаша", както и още много спектакли и концерти, които са играли на Пазарджишка сцена.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички