Пазарджик

Националното турне „Песни от Средиземноморието“ започва от Пазарджик

  17.06.2021 15:03             
Националното турне „Песни от Средиземноморието“ започва от Пазарджик

Първият концерт от националното лятно турне с проекта "Песни от Средиземноморието" ще е в Пазарджик - на 23.06.2021 г., от 19 ч., в залата на ДКТ "Константин Величков". Ще участват звездите на българската музикална сцена: Валентина Корчакова (сопран), Марио Николов (тенор), специалният гост от Гърция, тенорът Георгиус Филаделфевс и Симфониета-Враца с диригент: Христо Павлов.

Зрителите ще се принесат в атмосферата на живописния регион с вълнуващи изпълнения на обичаните в цял свят италиански, френски, испански и гръцки песни, и разбира се сиртаки, в атрактивен аранжимент за оркестър.

Билетите са в продажба на касата на Театъра, тел. 034 443533. Местата са ограничени на 50% от капацитета на залата, при спазване на всички изисквания за отстояние и вход.

Градът ни не е избран случайно за начало на националното турне. От Пазарджик е тенорът и любимец на няколко поколения меломани - Марио Николов, а сопраното Валентина Корчакова започва своята кариера от оперетния театър в града. Тя дебютира на професионална сцена в ролята на Мадлен от оперетата на Пал Абрахам "Бал в Савоя“ в постановъчната версия на режисьора Марио Николов през 2001 г. година и това е летящ старт на нейната певческа и актьорска кариера. Тази постановка на известния тенор е и неговата дипломна работа по режисура, а той самият е в централната роля, като партньор на Валентина Корчакова. Това слага началото на техния творчески тандем. В постановката от 2001 г. участват и звездите на Оперетния театър в Пазарджик - Стефка Караиванова, Иван Караиванов, Христо Зъзрев, артистите от Драматичния театър - Иво Русев, Александър Пасков и гост-солисти: Весела Нейнски, Елена Рашева. Диригент-постановчик – Юли Дамянов.

Публиката в Пазарджик познава звездните артисти, солисти в концерта „Песни от Средиземноморието“ и като изпълнители в централните роли в оперетите "Графиня Марица", "Една нощ във Венеция", "Царицата на чардаша", както и още много спектакли и концерти, които са играли на Пазарджишка сцена.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

НАБИРА ОХРАНИТЕЛИ ЗА ФИЗИЧЕСКА ОХРАНА НА ОБЕКТИ В ГР.ПАЗАРДЖИК ЗА ДНЕВНА И НОЩНА СМЯНА НА ВЪЗРАСТ ДО 65Г. ТЕЛ.0889 300 750

ДАВАМ БОКСОНИЕРА ПОД НАЕМ, ЦЕНТЪР, 0877 122 337

НАБИРАНЕ НА РАБОТНИЦИ - ЗИДАРИ, КОФРАЖИСТИ И ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СТРОИТЕЛСТВОТО В ГЕРМАНИЯ, ДО 40 ГОДИНИ. 0049 152 145 399 26
Всички