Пазарджик

Работата с електронните рецепти вече върви гладко

  24.06.2021 06:26             
Работата с електронните рецепти вече върви гладко

Разкарване на пациенти е имало през първите десетина дни

Издаваме електронните рецепти за лекарства по Здравна каса по същия начин, както и хартиените. Просто липсва хартията. Пациентите продължават да идват при нас с рецептурните си книжки, в които ние попълваме необходимото, а след това те ги представят в аптеките, за да си получат лекарствата.

Така описват опита си с новия вид рецепти лични лекари от Пазарджик. Електронните рецепти бяха въведени през май, но тогава можеше да се работи както с тях, така и с хартиените. От 1 юни рецептите на хартия отпаднаха и останаха само електронните.

- Имаше един период от десетина дни, когато на пациенти се налагаше да се разкарват от аптеките до нашите кабинети и обратно по няколко пъти. За да уточняваме, довписваме и т. н. Но после всички свикнахме с новия начин на работа и нещата се изгладиха. Вече няма подобни проблеми и неудобства - признават джипита.

Доста лични лекари споделят, че за тях няма особено значение дали ще работят с електронни или с хартиени рецепти. Не виждат кой знае какво улеснение и аптекарите. Пациентите просто не получават и не разнасят хартия.

- За да работим по новия начин и ние, и фармацевтите трябва да имаме интернет и нужната софтуерна система. Досега не е имало сътресения с нея.

Лидия КАДИЙСКА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички