Спорт

Дванадесет шампиони бяха наградени от кмета Попов за постиженията си

  16.06.2021 16:19             
Дванадесет шампиони бяха наградени от кмета Попов за постиженията си

ПАЗАРДЖИК. Днес кметът Тодор Попов награди поредните млади шампиони от спортните клубове в обновената "Зона на здравето". Дванадесет обещаващи спортни таланти получиха своите грамоти и парични награди и бяха поздравени от градоначалника и от председателя на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова.

„Изпълнен съм отново с гордост – от това, че нашите усилия водят до това, че всекимесец награждаваме все повече наши достойни млади съграждани, спечелили първи места. След няколко години, освен като спортни бази, трябва и да сме номер едно в почти всички спортове, които се развиват в нашия хубав град”, каза кметът. „Вие сте изключително важни, защото формирате нашия манталитет. Чрез вас ние като пазарджиклии ще придобием този манталитет на успешни хора със самочувствие. Трябва да се стремим да бъдем номер едно, с това, което всеки един от нас се занимава. А спортът трябва да стане нашата визитна картичка. Моите искрени комплименти за това, което сте направили. Горд съм с вашите постижения. Пожелавам ви да сте здрави и още по-амбициозни, защото апетитът идва с яденето”, пожела кметът Попов. И обеща, че в края на юли традицията по награждаването на шампионите да продължи на новия басейн.

Щастливи бяха и наградените спортисти, и наставниците им. Особено успешна е настоящата година за фехтувачите от СК „Пентатлон”. Треньорите Димитър Донов и Димитър Кестенов работят в две зали – по-големите състезатели са в залата по фехтовка в закрития плувен комплекс, а по-малките - в частна зала. Около 40 деца тренират постоянно, а около 20 са в подготвителната група.

„Разпределили сме си нещата. Колегата Кестенов работи с по-малките, основно с момчетата, а аз с останалите. Сички деца държат ниво, каза пред „Знаме” Димитър Донов. „В три поредни седмици се направиха всичките три държавни първенства, но от тях спечелихме 24 медала, включително четири индивидуални шампионски титли и една отборна. За отбелязване е, че нашите момичета – тези, които са на 15 години, успешно участваха в по-горните възрасти, като спечелиха медали дори при жените – станаха бронзови медалистки - Кристина Денина и Михаела Стефанова. А 21-годишната Кристина Данаилова грабна шампионската титла.А мъжкият ни отбор за първи път в историята на Пазарджик спечели бронзови медали тази година, така че тази година е връх като постижения”, със задоволство коментира Донов.

„Имаме хубави деца, които изградихме почти от нулата. Най-голямата ни сила е при подрастващите и се надяваме да запазим тези им успехи в по-големите възрасти. Тази година ще бъде четвъртият ни пореден лагер – в Дряново, с няколко клуба в България  и най-масов до момента. Хубавото е, че децата и родителите са винаги с нас и ни подкрепят. Това пък е наш допълнителен стимул, за което им казваме: „Огромно благодаря”, казва и Димитър Кестенов.

Треньорите са категорични, че новата зала в Спортното училище ще бъде от полза на пентатлонци. Там ще може да се провеждат контролни и регионални състезания, както и кръгът от Купата на България, на който Пазарджик е традиционен домакин. Залата е много хубава – просторна и голяма, ще ни върши много работа.

 

Ето и наградените шампиони:

Веселин Чавдаров от Модел-яхт клуб „Пазарджик” – 1-во място на държавно първенство в Харманли

Теодор Петров, СК „Пентатлон” – първо място на държавно първенство по фехтовка за момичета и момчета до 13 години в Пловдив

Габриел Петров, СК „Пентатлон” – първо място на държавно първенство по фехтовка до 11 години в Пловдив

Денислав Кантарджиев, СК „Пентатлон” – първо място на държавно първенство по фехтовка до 17 години в Пловдив

Рая Пашова, Бадминтон скуош клуб „Пазарджик” – първо място на държавно първенство по бадминтон до 15 години в София на единично и на двойки

Илия Ненов, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство по кикбокс за мъже в Панагюрище, кат. до 86 кг, в дисциплини „кик лайт” и „лайт контакт”

Атанас Димов, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство по кикбокс за кадети в Панагюрище, кат. до 63 кг, дисциплини „кик лайт” и „лайт контакт”

Василена Петкова, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство по кикбокс за кадети в Панагюрище, кат. до 61 кг, дисциплина „кик лайт”

Радослав Янъков, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство по кикбокс за кадети в Панагюрище, кат. до 69 кг, дисциплина „кик лайт”

Йордан Костурков, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство за юноши младша възраст в Панагюрище, кат. до 79 кг, дисциплина „кик лайт”

Александър Рибников, СК „Спартак 2014” – първо място на държавно първенство за юноши младша възраст в Панагюрище, кат. до 74 кг, дисциплина „лайт контакт”

Емил Грозданов, СК „Шампион” – първо място надържавното първенство по модерен петобой до 17 години в Пазарджик.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ НА СИМВОЛИЧЕН НАЕМ, НЕ ЗА ГЛЕДАНЕ, А ЗА КОМПАНИЯ. 0884 223 113

ПРОДАВАМ ЕТАЖ ОТ КЪЩА, ЦЕНТЪР, 0878 312 415
Всички